• OBJAVLJENO: 17.09.2015.
Vlada BPK Goražde održala 35.redovnu sjednicu
Odobreni projekti boračkih udruženja

Vlada 35.sjednica

Na današnjoj 35.redovnoj sjednici Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde odobrila je sredstva za isplatu studentskih kredita studentima sa područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za studijsku 2014/2015. godinu za mjesec april 2015. godine.

Saglasnost Vlade dobili su i projekti boračkih udruženja- Udruženja „Svjetlost Drine“ za projekat psiho-terapijska grupa, Organizacije porodica šehida i palih boraca Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za projekat obilaska mezarja, posjete organizacijama i druženje porodica šehida-poginulih boraca, kao i projekat Saveza RVI „Sinovi Drine“ za Sportske igre RVI BiH koje će se ove godine održati na području Kantona Sarajevo.

Vlada je dala saglasnost premijeru Bosansko-podrinjskog kantona Goražde da zaključi Okvirni sporazum o pružanju usluga izvođenja radova na redovnom održavanju regionalnog puta R-448 Potkozara- Goražde-Hrenovica, između Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i firme „Okac“, kao i saglasnost Ministarstvu za privredu – Direkciji za ceste Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za izvođenje naknadnih radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-448, dionica Baćanski most-Zupčići.

Ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Bosansko-podrinjskog kantona dobio je saglasnost Vlade da zaključi Ugovor o izradi „Studije i plana energetske efikasnosti Bosansko-podrinskog kantona Goražde za period 2015-2020. godina“ sa konzorcijem „Ceteor“ i „ENOVA“.

Na današnjoj sjednici Vlada je odobrila novčana sredstva Sportskom savezu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na ime redovne tranše za mjesec juli 2015. godine, sredstva Bošnjačkoj zajednici kulture „Preporod“ Goražde za sufinansiranje programa pod nazivom „Dan istorijske knjige 2015“., a odobrena su i sredstva za obezbjeđivanje alternativnog smještaja kroz nadoknadu za kiriju, te sredstva za pomoć vjerskim zajednicama.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.