• OBJAVLJENO: 23.09.2015.
Sastanak predstavnika Vlade, Službe za zapošljavanje, ESV-a, Obrtničke i Privredne komore
Razgovarano o inicijativi za izmjenu Zakona o posredovanju u zapošljavanju

22.09.2015. Sastanak- Zakon o posredovanju u zaposljavanju 010

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković juče je organizovao sastanak s ciljem implementacije zaključka Skupštine Bosansko-podrinjskog kanton Goražde kojim je Vladi Bosansko-podrinjskog kantona i Ministarstvu za pravosuđe, upravu i radne odnose dato u obavezu da pokrenu inicijativu za izmjenu Zakona o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba.

Sastanku na kojem je razgovarano o pomenutoj problematici prisustvovali su i predstavnici Službe za zapošljavanje BPK-a, Privredne i Obrtničke komore BPK-a te Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK-a Goražde.

Učesnici sastanka složili su se u stavu da je važeći zakon o posredovanju u zapošljavanju, a koji je 2001. godine nametnuo visoki predstavnik za BiH, zastario te da bi trebalo prisupiti donošenju novog zakona koji bi bio prilagođen sadašnjim okolnostima.

Na sastanku je donesen zaključak da pomenute ustanove i udruženja u roku od pet dana Ministarstvu za pravosuđe, upravu i radne odnose dostave eventualne primjedbe i sugestije vezane za izmjene Zakona o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba, kako bi Vlada BPK-a u saradnji s resornim ministarstvom pripremila predmetnu inicijativu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.