• OBJAVLJENO: 28.09.2015.
Skupština BPK-a
Održana sjednica Komisije za privredu i ekonomsku politiku

Komisija za privredu

U okviru priprema za održavanje 7. redovne sjednice Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je zasjedala i Komisija za privredu i ekonomsku politiku Skupštine.

Komisija je razmatrala Izvještaj o radu Agencije za privatizaciju u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde za 2014. godinu te predložila Skupštini da vodi raspravu o ovom izvještaju. U sklopu ove tačke donesen je i zaključak kojim je Vladi BPK Goražde predloženo da donese akt o jedinstvenoj metodologiji  izrade i podnošenja izvještaja o radu svih agencija, direkcija i uprava u nadležnosti Skupštine i Vlade BPK Goražde.

Komisija nije imala primjedbi na Izvještaj o provedenim aktivnostima na izgradnji, održavanju, sanaciji i rekonstrukciji regionalnih cesta i mostova na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2014. godinu te je predložila Skupštini da vodi raspravu o ovom izvještaju.

Skupštini je predloženo da vodi raspravu i o Izvještaju o izvršenju Budžeta BPK-a Goražde za period 01.01-30.06.2015. godine, te da primi k znanju Informaciju o stanju i poslovanju privrednih društava s područja Bosansko-podrinjskog kantona za 2014. godinu.

Komisija je takođe donijela zaključak kojim je Skupštini predloženo da vodi raspravu o Informciji o izvršenju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja BPK-a Goražde za period 01. 01 – 30. 06. 2015. godine.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.