• OBJAVLJENO: 12.10.2015.
Premijer BPK Goražde i načelnik općine Goražde
Potpisani ugovori o sanaciji lokalnih puteva

IMG_9336

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Emir Oković i načelnik općine Goražde Muhamed Ramović potpisali su danas ugovore o sanaciji i rekonstrukciji putnog pravca Berič-Spahovići i lokalnog puta puta u goraždanskoj mjesnoj zajednici Orahovice.

„ Radi se o implementaciji sredstava koja su planirana za transfere nižim nivoima vlasti. Vlada BPK Goražde učestvuje sa sredstvima u iznosu od 170.000 KM za rekonstrukciju ovog putnog pravca, a drugi ugovor odnosi se na sanaciju lokalnih puteva, o projektu koji je vezan za područje Orahovica. To je jedan zajednički projekat Općine, Kantona i goraždanskog Muftijstva, vezan za obilježavanje tradicionalne manifestacije „Dani Huseina ef. Đoze“ u kojem Vlada učestvuje sa 10.000 KM.  Istovremeno, razvijamo i ove lokalne puteve i na jedan način rješavamo više problema“- kazao je nakon potpisivanja ugovora u izjavi za medije premijer BPK Emir Oković.

Prema riječima načelnika općine Goražde Muhameda Ramovića, današnje potpisivanje ugovora još jednom potvrđuje dobru saradnju između Općine i Vlade BPK Goražde.

„Riječ je o značajnom projektu za čiju će implementaciju, pored sredstava Vlade u iznosu od 170.000 KM, Općina Goražde izdvojiti  110.000 KM. Mi smo i ranije radili na ovom projektu, međutim, nije se ispoštovalo, ali došao je i taj trenutak da ćemo sa radovima započeti u skorije vrijeme“- kazao je načelnik Ramović.

On je takođe u ovoj godini najavio i realizaciju i drugih projekata, kao što su sanacija putnog pravca Osanica –Ilovača, sanacija vodovoda i izgradnja mosta u Vitkovićima.

Premijer BPK Goražde Emir Oković u narednim danima potpisaće slične ugovore i sa načelnicima ostale dvije općine u sastavu BPK Goražde, koji su takođe dobili sredstva za projekte iz budžeta Vlade planirana za transfere nižim nivoima vlasti.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.