• OBJAVLJENO: 14.10.2015.
Premijer BPK-a Goražde i načelnik općine Pale u FBiH potpisali ugovor o implementaciji sredstava za podršku nižim nivoima vlasti
Sredstva od 100.000 KM za razvoj industrijske zone „Vinča“

IMG_9424

Općina Pale u Federaciji BiH jedna je od općina u sastavu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde koja je dobila sredstva Vlade iz transfera za niže nivoe vlasti.

Ugovor o namjenskom trošenju ovih sredstava danas su potpisali premijer BPK Goražde Emir Oković i načelnik općine Pale (FBiH) Asim Zec.

„Radi se o nastavku aktivnosti u vezi implementacije sredstava Direkcije za ceste usmjerene na podršku nižim nivoima vlasti. Što se tiče Općine Pale-Prača ona je prioritetnim ocijenila da je to razvoj industrijske zone „Vinča“. Mi smo to prepoznali kao značajan projekat i ovoj godini sa iznosom od 100.000 KM želimo da ga podržimo. Znamo da ovih dana jedan od privrednih subjekata počinje sa aktivnostima na ovom prostoru, a uz to cijenimo činjenicu da se radi o općini koja je najnerazvijenija na prostoru našeg kantona“- riječi su premijera BPK Emira Okovića.

Kako ističe načelnik općine Pale u FBiH Asim Zec, kad je riječ o infrastrukturi u ovoj općini dosta je urađeno na prostoru mjesnih zajednica Hrenovica i Prača.

„Sad nam se ukazala potreba za privlačenje privrednih subjekata u ovoj poslovnoj zoni i planirali smo da nam pomogne Vlada BPK Goražde. Zahvaljujem se premijeru što je omogućio ovu pomoć nižim nivoima vlasti, jer za privlačenje privrednih investicija potrebno je da imamo riješenu infrastrukutru. U dijelu električne energije i vode to smo riješili, ostaje još da riješimo putnu komunikaciju i sakupljanje otpadnih voda. Najvjerovatnije, to su nedostatna sredstva, ali mi ćemo nastojati da ova sredstva upotrijebimo za infrastrukturu pravca od magistrale do prvog poslovnog subjekta koji bi trebao da počne sa radom“- kazao je načelnik općine Pale u FBiH Asim Zec.

IMG_9420

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.