• OBJAVLJENO: 19.10.2015.
U požaru u selu Karauzovići izgorjela kuća Muniba Ferhatovića
Potrebna pomoć kako bi ovaj povratnik nastavio život na svom ognjištu

IMG_9533

Na porodičnoj kući Muniba Ferhatovića u selu Karauzovići,  općina Novo Goražde, u nedjelju  u noćnim satima došlo je do požara. Kuća je u potpunosti izgorjela, a na svu sreću nije bilo stradalih niti povrijeđenih osoba. Munib je povratnik u ovo selo i kako kaže po treći put ostaje bez krova nad glavom.

Po saznanju za ovaj nemili događaj predstavnici Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice, u pratnji predstavnika Regionalnog ureda za povratak u jugostočnu Bosnu, izašli su na lice mjesta da sagledaju situaciju na terenu, te  pruže neophodnu pomoć.

Uz pomoć vlasti i međunarodnih organizacija nastojaće se riješiti ovaj problem, te stvoriti uslovi da ovaj povratnik može nastaviti život i dalje na svom imanju, istaknuto je ovom prilikom.

IMG_9535

„Naš Munib Ferhatović ostao je bez krova nad glavom. Nažalost, on će do sanacije ove kuće živjeti u pomoćnom objektu, ali se nadam da će institucije, uz pomoć ljudi dobre volje, pružiti pomoć ovom čovjeku. Ja očekujem od Općine Novo Goražde da će uraditi zapisnik koji će nam sigurno dobro poslužiti kao dobra osnova za dodjelu pomoći. Hitno mu je potreban šporet, a mi ćemo u skladu sa našim mogućnostima obezbijediti posteljinu, ležaj, ćebadi  i hranu koja će mu pomoći u prvim danima. Međutim, za obnovu kuće će trebati šira akcija, a ja se nadam kao i do sada da će Munib imati opet krov nad glavom“- kazao je predstavnik Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice BPK Goražde Safet Starhonić.

I predstavnik Regionalnog ureda za povratak u jugoistočnu Bosnu Muahmed Bukva zamolio je sve ljude dobre volje da pomognu ovom povratniku.

„ Svi trebamo da zamislimo u kakvom je stanju obzirom da je do juče imao sve, a danas nema ništa. Apelujemo na sve koji to mogu da pruže pomoć, jer jedna cigla je u ovom slučaju od velikog značaja“ – riječi su Muhameda Bukve.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.