• OBJAVLJENO: 22.10.2015.
Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport i Pedagoški zavod BPK
UČEŠĆE NA GODIŠNJOJ KONFERENCIJI CIVITAS-a

civitas 3

Predstavnici Ministarstva za obrazovanje i Pedagoškog zavoda uzeli su aktivno učešće na Godišnjoj konferenciji koju je organizovao Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava „Civitas“, a koja je upriličena u Neumu 16.10-18.10.2015.godine. Na ovoj konferenciji prisustvovalo je preko 140 učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine.

Na ceremoniji otvaranja Godišnje konferencije prisutnima se, pored Sandre Sladaković-izvršne direktorice CIVITAS-a, obratila i nj.e. Maureen Cormac, veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u BiH. Predstavljen je kratki pregled najznačajnijih aktivnosti u školskoj 2014/15.godini.

Trodnevna konferencija je obilovala velikim brojem panela i sesija, gdje su goraždanski predstavnici: ministar obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta Damir Žuga, direktorica Pedagoškog zavoda Dika Makota, stručne savjetnice Amira Borovac i Emina Hadžić, te profesorica Sabina Makota, uzeli aktivno učešće i pokazali da su u našem obrazovanju kroz primjere dobre prakse napravljeni znatni pozitivni pomaci.

civitas2

Drugi dan konferencije na panelnom predstavljanju predstavljen je draft dokumenta „Građansko obrazovanje u stručnim školama, program modularne nastave Demokratije i ljudskih prava u srednjim školama“, koji je uradila radna grupa koju su sačinjavali Alija Lapo, Dika Makota, Mubera Pašović i Almira Uzunović. Ovaj dokument je predstavila direktorica Pedagoškog zavoda BPK Dika Makota.

Na javni poziv za pisanje radova o temi demokratije i ljudskih prava iz Goražda predstavljena su tri rada. Rad Alije Lapa,mr.sc. o temi „Planiranje/procjena potreba nastavnika za stručnim razvitkom“, rad Dike Makota, mr.sc. i Mubere Pašović,prof. o temi „Pripremanje časova modularne nastave za predmet Demokratija i ljudska prava“ i rad Emine Hadžić, mr.sc. i Sabine Makota, mr.ekonom. o temi „BiH sa aspekta učenika završnih razreda srednjih škola u BPK Goražde“.

Informacija Pedagoškog zavoda BPK Goražde

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.