• OBJAVLJENO: 22.10.2015.
U Industrijskoj zoni „Pobjeda“ završeni radovi na izgradnji parking prostora
Za izgradnju parkinga Vlada BPK Goražde izdvojila finansijska sredstva u iznosu od 50.000 KM

IMG_9658

U prisustvu zvaničnika Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i menadžmenta firmi koje posluju u Industrijskoj zoni „Pobjeda“ danas je zvanično otvoren nedavno rekonstruisani parking prostor na ovom lokalitetu,  za čije su sufinansiranje Vlada i Ministarstvo za privredu našeg kantona  izdvojili finansijska sredstva u iznosu od 50.000 KM.

Vrijednost projekta je 180.000 KM,  a u sufinansiranju izgradnje parking prostora učešće su uzele sve firme koje posluju na ovom lokalitetu, proporcionalno prema broju uposlenih radnika. Kako je istaknuto danas, riješen je jedan od problema s kojim su se susretali uposlenici privrednih društava koja posluju u okviru ove industrijske zone.

Ovom prilikom održan je i zajednički sastanak  na kojem je razgovarano o daljim aktivnostima kada su u pitanju projekti a kako je istaknuto, podrška Vlade i resornog ministarstva, kao i do sada, neće izostati.

Prema riječima premijera BPK Goražde Emira Okovića, Vlada BPK Goražde u ovoj godini podržala je projekte četiri industrijske zone na prostoru našeg kantona te ujedno donijela Zakon o industrijskim zonama u kojem su regulisana pravila i obaveze kako poslodavaca, tako i stuktura vlasti Kantona i Općine.

IMG_9639

„Opredijeljenje Vlade BPK Goražde je da pruži podršku industrijskim zonama kako bi pored snalažljivosti privrednika doveli do većeg rasta zapošljavanja, što je evidentno u ovoj godini. Kad govorimo konkretno o podršci koju smo do sada dali industrijskim zonama, pored industijske zone „Pobjeda“, podršku smo dali industrijskoj zoni  u Vitkovićima u smislu vodovoda, u  Ustikolini u dijelu pogona vezanih za poljoprivrednu proizvodnju,  te industrijskoj zoni „Vinča u općini Pale u FBiH. Naravno, mi ćemo i dalje u narednom periodu nastojati podržavati njihove projekte“- istaknuo je ovom prilikom premijer BPK Goražde Emir Oković.

Kada je u pitanju podrška izgradnje infrastrukture na ovom lokalitetu, prema riječima ministra privrede Eseda Radeljaša, projekti koji bi se uskoro trebali realizovati su asfaltiranje prilaznog puta prema industrijskoj zoni, uređenje kapije i postavljanje led rasvjete u kompletnom krugu.

Riječi zahvalnosti na podršci i  razumijevanju problema s kojim se susreću ispred menadžmenta firmi, Vladi i resornom ministarstvu uputio je direktor firme Pobjeda „Rudet“ Muhamed Hubanić.

IMG_9652

„Danas smo iskoristili priliku i upoznali Vladu i premijera te ministra za privredu sa našim daljim aktivnostima na lokalitetu Industrijske zone „Pobjeda“. Dobili smo podršku što nam je jako bitno za rješavanje daljih infrastrukturnih problema na ovom lokalitetu, a to je pristupni put, plato ispred industrijske zone „Pobjeda“ koji je nama jako bitan, a u jako je lošem stanju. Roba koju mi proizvodimo je roba B- materije koja je jako kvalitetna, ali je visoko osjetljiva te ne trpi takvu manipulaciju. Dogovorili smo se, dobićemo podršku, a mi ćemo s naše strane dati učešće kako bismo riješili i te  probleme“-kazao je direktor firme Pobjeda „Rudet“ Muhamed Hubanić.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.