• OBJAVLJENO: 28.10.2015.
Premijer BPK Goražde i načelnik općine Goražde potpisali ugovore o sufinansiranju
Pomoć Vlade u rješavanju vodosnabdijevanja Vitkovića i sanaciji klizišta u Graboviku

IMG_9847

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde učestvuje u sufinansiranju projekata Općine Goražde, konkretno u projektu „Izgradnje potisnog cjevovoda od fabrike vode u Vitkovićima do rezervoara Vitkovići 2“ i projektu „Izrade projektne dokumentacije za sanaciju klizišta u Graboviku“.

Ugovore o sufinansiranju danas su potpisali premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković i načelnik općine Goražde Muhamed Ramović.

„ Radi se o opredijeljenju Vlade BPK Goražde da pomaže projekte općina, naročito onih koji se dijelom naslanjaju na industrijske zone. Konkretno, u ovom slučaju se radi o finansijskim sredstvima u iznosu od 110.000 KM, od čega je 80.000 KM namijenjeno za projekte vodovoda u Vitkovićima što omogućava kvalitetnije snabdijevanje te industrijske zone. U drugom slučaju, radi se o opredijeljenju Vlade da podrži projekat sanacije klizišta u Graboviku i u tom pravcu mi smo podržali obavezu Općine u smislu izrade projektne dokumnetacije, odnosno ukupnog njihovog ugovora sa organizacijom UNDP. Čini mi se da je ukupna vrijednost projekta negdje oko 500.000 KM. U tehničkom dijelu, općina je prije izvjesnog vremena aplicirala  prema Kantonu  i mi smo kroz program utroška sredstava došli do realizacije tih sredstava“- kazao je premijer BPK Emir Oković.

Kako je istaknuo načelnik općine Goražde Muhamed Ramović, ovo je primjer dobre saradnje između Kantona i Općine, koja bi trebala da se nastavi i ubuduće.

IMG_9848

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.