• OBJAVLJENO: 30.10.2015.
Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održala 39. redovnu sjednicu
Vlada odobrila novčana sredstva za sufinansiranje priključka električne energije na Rudoj Glavi

Picture 621

Na svojoj 39. redovnoj sjednici Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde donijela je Odluku o isplati novčanih podsticaja za proizvodnju svježeg kravljeg mlijeka, čime je omogućena isplata ovih podsticaja zaključno s avgustom 2015. godine.

Na prijedlog Ministarstva unutrašnjih poslova, Vlada je utvrdila i u daljnju  skupštinsku proceduru uputila Prijedlog zakona o javnom okupljanju Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

S ciljem provođenja mjera na racionalizaciji javne uprave, Vlada je utvrdila Prijedlog zakona o stavljanju van snage Zakona o internoj reviziji Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Predloženo je da se ovaj zakon donese po skraćenom postupku kako bi se interna revizija u Bosansko-podrinjskom kantonu što prije organizovala u skladu sa Zakonom o internoj reviziji u javnom sektoru u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Na prijedlog Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice, Vlada je zadužila kantonalnu Direkciju robnih rezervi da iz kantonalnih rezervi osigura 2000 litara lož-ulja za potrebe JU Dom za stara i iznemogla lica.

Vlada je donijela Odluku o odobravanju tekućih transfera za oktobar općinama u sastavu Bosansko-podrinjskog kantona.

U sklopu poduzetih aktivnosti na osiguranju priključka električne energije na području Rude Glave, Vlada je Bošnjačkom planinarskom društvu „Goražde-Maglić“ odobrila sredstva u iznosu od 10.000,00 KM na ime sufinansiranja priključka električne energije na ovoj lokaciji.  Sufinansiranje projekta odobreno je zbog njegovog izuzetnog značaja za razvoj turizma na području Bosansko-podrinjskog kantona.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.