• OBJAVLJENO: 26.11.2015.
SVEČANO OTVOREN ASFALTIRANI PUTNI PRAVAC BERIČ-SPAHOVIĆI

1

Načelnik Općine Goražde dr. sci. Muhamed Ramović danas je sa saradnicima i predstavnicima Vlade BPK Goražde svečano otvorio asfaltirani lokalni putni pravac Berič – Spahovići. Riječ je o rekonstrukciji i modernizaciji lokalnog puta koji će za stanovnike ovog dijela općine Goražde imati veliki značaj.  Vrijednost projekta iznosi 266.254,11 KM.  Općina je projekat sufinansirala sa 110.000,00 KM, dok je Vlada Kantona preko Direkcije za ceste izdvojila sredstva u iznosu od 170.000,00 KM. Izvođač radova je firma Goraždeputevi d.d. Goražde.

„Veoma smo sretni, želim da čestitam stanovnicima i mještanima Mjesne zajednice Berič na ovom veoma značajnom projektu. Dugo su čekali na asfaltiranje ove dionice puta. Hvala Vladi i Ministarstvu privrede na razumijevanju. Oni su izdvojili 170.000,00 KM, a mi smo sa projektom i nadzorom izdvojili oko 110.000,00 KM. Danas smo uspjeli i zvanično okončati ovaj važan put koji povezuje mnoga sela i zaseoke ovog mjesta. Ovo je jedan savremeni put sa rigolama, a svakako na području naše Općine imamo i druge prioritete. Tu mislimo na Žigove, desnu obalu rijeke Drine, Zuboviće, Vran Potok, Kalac, Urkune, Kosače, Boroviće, Faočiće i Orahovice. Na dobrom smo putu i nadam se da ćemo sa dolaskom IFAD-a mnoge probleme riješiti. Također smo danas prenijeli svim građanima da smo sa projektom glavnog puta Mravinjac – Berič pri kraju, očekujemo još samo formalan potpis između dvije države kako bi mogli započeti realizaciju“- u izjavi za medije istakao je načelnik dr.sci. Muhamed Ramović.

„Ja želim čestitati Mjesnoj zajednici Berič na ovom projektu. Direkcija za ceste je izdvojila 170.000,00 KM zajedno sa Ministarstvom privrede. Asfaltirano je 1604 m puta. Mještani ovog kraja su danas sretni i ja im želim da konačno sa svojim autima mogu bezbjedno dolaziti u grad“- kazao je ministar privrede Esed Radeljaš.

Da je Projekat od velikog značaja za mještane mjesne zajednice Berič naglasio je predsjednik Savjeta MZ Berič Hamed Drakovac – „Projekat rekonstrukcije lokalnog puta Berič – Spahovići veoma je značajan iz više razloga. Prvo zbog zagarantovanog opstanka ljudi na ovom prostoru, drugo zbog javnog prijevoza koji je do sada imao problem na ovom putnom pravcu. Zadovoljni smo sa izvođačem radova, put je jako kvalitetno urađen. Zahvalio bih se Vladi BPK, premijeru, ministru privrede gospodinu Radeljašu kao i načelniku Općine, direktorici firme Goraždeputevi i gospođi Izeti Jahić, direktorici Direkcije za ceste BPK Goražde.“

gorazde.ba

2

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.