• OBJAVLJENO: 17.12.2015.
Asfaltirana dionica puta prema industrijskoj zoni u Hrenovici
Vlada BPK Goražde podržala projekat općine Pale u FBiH

IMG_1032

U prisustvu zvaničnika BPK Goražde i općine Pale FBiH, svečanim presjecanjem vrpce, danas  je otvorena novoasfaltirana dionica puta prema industrijskoj zoni „Vinča“ u Hrenovici.

Radi se o projektu asfaltiranja puta u dužini od 700 metara, a sredstva za ovu namjenu u iznosu od 100.000 KM izdvojila je Direkcija za ceste Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, kroz transfere nižim nivoima vlasti.

Prema riječima načelnika općine Pale u FBiH Asima Zeca,  prvi dio projekta realizovan je uz pomoć Vlade BPK Goražde, a drugi će podržati Federalno ministarstvo obrta.

„Mi smo imali potrebu za proglašenje privredne zone na našem području i u prostorno -planskoj dokumentaciji planirano je da taj prostor bude bivša kasarna JNA, pošto je ona neperspektivna imovina i u narednom periodu će vjerovatno preći u vlasništvo države ili Federacije BiH, te  lokalne zajednice. Aplicirali smo prema Vladi BPK i Ministarstvu obrta FBiH i krenuli smo u realizaciju prvog dijela sa Vladom BPK Goražde. Drugi dio nastavljamo u 2016.godini iz razloga što moramo uraditi projektnu dokumentaciju ove privredne zone“-istaknuo je načelnik općine Pale FBiH Asim Zec.

Na prostoru ove industrijske zone egzistiraju već dva privredna subjekta, a prema riječima načelnika Asima Zeca, obaveza općine je izgradnja infrastrukture kako bi tržištu rada ponudili adekvatan prostor za određenu djelatnost, jer stanovništvu ove lokalne zajednice najviše nedostaju radna mjesta. Kako je ovom prilikom istaknuto, namjera svih je da pomognu u tom pravcu kako bi se došlo do određenog cilja.

Čestitke načelniku Općine u ime Vlade, premijera i svoje lično ime uputio je ministar za privredu Esed Radeljaš.

„Značaj ovog projekta je u tome što se na ovom dijelu nalazi pilana koja zapošljava 10 radnika i fabrika koja treba da proizvodi pomfrit, tako da to znači puno za ovaj kraj. Kao ministar želim pomoći nižim nivoima vlasti i to planiram činiti i u 2016.godini“-kazao je ministar za privredu BPK Goražde Esed Radeljaš.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.