• OBJAVLJENO: 21.12.2015.
Iz Skupštine BPK Goražde  
Održana sjednica Komisije za privredu i ekonomsku politiku Skupštine BPK Goražde

IMG_1100

Komisija za privredu i  ekonomsku politiku Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, na sjednici održanoj danas razmatrala je materijale za 10. redovnu sjednicu Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Razmatrani su prijedlozi Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o administrativnim taksama i sudskim taksama koje bi Skupština trebala razmatrati po skraćenom postupku te nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o imovini Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Kada je riječ o ovom nacrtu Zakona, Komisija za privredu i ekonomsku politiku predložila je Skupštini da nacrt uputi u javnu raspravu kako bi se građani, predstavnici privrednih subjekata, udruženja poslodavaca, Obrtničke komore, Privredne komore i Ekonomsko-socijalnog vijeća Bosansko-podrinjskog kantona Goražde detaljnije upoznali  sa svim prednostima, te važećim federalnim  Zakonom o stvarnim pravima, Pravilnikom o postupku javnog konkursa za raspolaganje nekretninama, Zakonom o javnom-privatnom partnerstvu, Zakonom o industrijskim zonama  i drugim dokumentima koji bi stvarali pretpostavke da se u predloženim izmjenama i dopunama Zakona o imovini stvore optimalni uslovi za domaća i ino ulaganja.

Takođe, Komisija je mišljenja da je potrebno prilikom izrade konačnog teksta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o imovini posebnu pažnju posvetiti strategijama razvoja lokalnih zajednica i Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u kojima su definisane industrijske zone.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.