• OBJAVLJENO: 23.12.2015.
PROGLAŠENI NAJBOLJI U SPORTU ZA INVALIDE U BIH 
PRIZNANJA STIGLA I U BPK GORAŽDE 

2

U organizaciji Sportskog saveza invalida FBiH sinoć je u Sarajevu upriličena tradicionalna manifestacija “Izbor sportista godine invalida BiH za 2015. “. Priznanja i pehari dodijeljeni su najboljim sportistima, kolektivima, trenerima, sportskim radnicima te drugim pojedincima i institucijama koji su dali doprinos u razvoju i unaprijeđenju sporta za invalide. Priznanja su stigla i u BPK Goražde.

Povelju za uspješnog sportskog radnika dobio je Senad Hasović, predsjednik Saveza za sport i rekreaciju invalida BPK-a, povelja za izuzetan doprinos u razvoju i unaprjeđenju invalidnog sporta u BiH posthumno je dodjeljena Elvedinu Čakalu – Čaki, a za podršku invalidnom sportu povelja je dodijeljena i Vladi BPK.

” Na finansijskoj podršci zahvalan sam Vladi BPK Goražde koja nam nesebično pomaže i naravno našim sportistima invalidima” – kazao je Senad Hasović, predsjednik Saveza za sport i rekreaciju invalida BPK

” Ovo je još jedno od mnogih priznanja koja je Čaka dobio. Nažalost ovo je posthumno i ima veliki vrijednost za porodicu, njegove drugove, sborce, za ljude koji još uvijek poštuju njegov lik i djela i koji ga se sjećaju samo po lijepim stvarima koje je on učinio za svoga života, kako kroz druženje sa svojim prijateljima pored Drine, tako i na raznim takmičenjima širom BiH” – kazala je Mirsada Čakal, supruga rahmetli Čake.

” Meni je zadovoljstvo što sam prisustvovao i u ime Vlade BPK Goražde primio ovu povelju, kao znak zahvalnosti za našu podršku. Mi ćemo i u narednom periodu pružiti maksimalnu podršku kao i do sada ovim sportistima. Mislim da možemo učiniti i više i iskoristiti potencijale kako bi Savez sportista invalida ostvario još bolje rezultate” – riječi su ministra finansija BPK Goražde Nudžeima Džihanića.

najbolji-sportist i

Manifestacija koju tradicionalno organizuje Sportski savez invalida FBiH prilika je da se oda priznanje svima koji su na raznim sportskim takmičenjima doprinijeli velikom uspjehu bh. sporta, a među njima su i osobe sa invaliditetom koje su u bezbroj navrata osvijetlili ime ove države. Izabrati najbolje, među najboljima nije bilo lako – kažu u Savezu.

Petnaestogodišnja Ilma Kazazić  skijašica iz Sarajeva i Amir Šehić, reprezentativac naše zemlje u sjedećoj odbojci, izabrani su za najuspješnije sportiste s invaliditetom BiH za 2015. godinu, po izboru Sportskog saveza invalida FBiH. Ilma je nedavno na Evropskom takmičenju u skijanju u Austriji osvojila dvije srebrne medalje u obje discipline alpskog skijanja, slalom i veleslalom za osobe s invaliditetom, dok se Amir na Evropskom prvenstvu okitio se zlatnom medaljom.

Za najuspješnijeg sportskog radnika u sportu osoba sa invaliditetom proglašen je Alaga Pašić a sportskog trenera Sabahudin Keč. Najuspješnija sportska ekipa u ženskoj konkurenciji je reprezentacija USK- Ključ u pikadu, dok je ovu titulu u muškoj konkurenciji ponijela reprezentacija BiH u košarci u kolicima.

E.Geca

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.