• OBJAVLJENO: 23.12.2015.
Završeni radovi na asfaltiranju putnog pravca Orahovice-Bare

IMG_3745

Povodom završetka radova na asfaltiranju putnog pravca Orahovice – Bare u dužini od 1 800 metara danas je u mjesnoj zajednici Orahovice organizovana svečanost zvaničnog otvaranja pomenutog putnog pravca, kojoj su prisustvovale brojne zvanice.

Završetkom radova na rekonstrukciji putnog pravca Orahovice – Bare, u mjesnoj zajednici Orahovice život građana u ovom dijelu općine Goražde biće mnogo olakšan. Riječ je o veoma bitnom projektu čija je ukupna vrijednost iznosi oko 170.000,00 KM, a koji su finansirali Općina Goražde, Vlada BPK, Udruženje građana ”Opstanak”, Islamska zajednica u BiH kao i privrednici koji su porijeklom sa područja mjesne zajednice Orahovice. Izvođač radova bila je firma OKAC d.o.o.

IMG_3751

O važnosti projekta govorio je i načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović – ”Prije dvije godine imali smo dio asfaltiranja u mjesnoj zajednici Orahovice koji spajamo sa putem prema Prači. Ovo je jedan jako dobar projekat. Na ovom području živi veliki broj građana i komunikacija sa Sarajevom je veoma blizu. Svi oni koji ovdje imaju imanje posjećuju svoju rodbinu preko vikenda, zatim obrađuju voćnjake i rade. Ovdje se ljudi bave poljoprivredom tako da je ovaj projekat opravdan. Općina Goražde je finanasirala ovaj projekat sa 10.000,00 KM kao i BPK. Mi ćemo vrlo brzo predložiti kroz projekt  IFAD-a i Ministarstva za raseljena lica i drugih instanci da idemo sa asfaltiranjem puta od Faočića prema Zorovićima i spajanjem prema Turskoj ravni. Ovo je put koji je veoma značajan i koji povezuje više mjesnih zajednica, tako da su sigurno putni pravci koji se ovdje asfaltiraju i na kojima se vrši rekonstrukcija opravdani.”

Da je za građane mjesne zajednice Orahovice ovo veoma bitan projekat kazao je predsjednik Savjeta mjesne zajednice, Adem Mutapčić – ”Velika mi je čast i zadovoljstvo što se mogu obratiti kao predsjednik Savjeta mjesne zajednice Orahovice. Zadovoljstvo mi je što se po prvi put na području Orahovica asfaltiralo 1 800 m puta preko Turske ravni. Turska ravan je pala u zaborav čak i od strane stanovnika koji su rođeni ovdje. Ovom prilikom bih se zahvalio Vladi Kantona i Općini Goražde koji su za asafaltiranje puta izdvojili po 10.000,00 KM, a također bih se zahvalio i Udruženju građana, Islamskoj zajednici u BiH, Muftijstvu goraždanskom kao i svim drugima koji su pomogli da se asfaltira ova dionica puta. Svi stanovnici MZ Orahovice su zaista presretni povodom današnjeg događaja.”

www.gorazde.ba

 

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.