• OBJAVLJENO: 30.12.2015.
Posjeta predstavnika Uprave MRK Goražde Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde
Podrška aktivnostima MRK „Goražde“ ni u narednom periodu neće izostati

IMG_1323

Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Damir Žuga sastao se juče sa predstavnicima Uprave Muškog rukometnog kluba „Goražde“. Na sastanku je razgovarano o aktivnostima ovog kluba te o problemima s kojima su se suočavali u proteklom periodu koji su uz pomoć resornog ministarstva, kako je istaknuto,  velikim dijelom prevaziđeni.

Muški rukometni klub će svojim radom nastojati opravdati ukazano povjerenje a što je već evidentno, svi igrači ovog kluba rade na volonterskoj osnovi.

Uprava ovog kluba ističe da u narednom periodu rezultat sigurno neće izostati te najavljuje da će uz istinsku ljubav prema sportu i ovom gradu težiti do zajedničkog cilja, a to je povratak u Premijer ligu BiH.

IMG_1327

Uvažavajući činjenicu da ovaj klub ima veliku tradiciju i da je ostvarivao značajne rezultate  te  dao veliki broj reprezentativaca, Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport će i dalje nastojati da podržava njihov rad,  kazao je ministar Damir Žuga.

U znak zahvalnosti na pruženoj podršci, predstavnici MRK „Goražde“ ovom prilikom uručili su zahvalnicu ministru Damiru Žugi.

Prigodna zahvalnica ovog kluba uručena je i Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.  Nju su danas u kabinetu premijera BPK preuzeli premijer Emir Oković i ministar finansija Nudžeim Džihanić.

1

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.