• OBJAVLJENO: 30.12.2015.
Vlada BPK-a Goražde započela 46.redovnu sjednicu
Utvrđen prijedlog Odluke o privremenom finansiranju Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za period januar-mart 2016.godine

IMG_1328

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je započela 46.redovnu sjednicu, koja je nakon usvajanja nekoliko tačaka prekinuta radi skupštinskog zasjedanja, a njen nastavak zakazan  za sutra.

Vlada je na ovoj sjednici utvrdila prijedlog Odluke o privremenom finansiranju Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za period od 01.01. do 31.03. 2016.godine i uputila je u skupštinsku proceduru. Prijedlog ove odluke, kako je istaknuto, bilo je neophodno donijeti budući da Skupština još nije usvojila Budžet BPK-a za 2016.godinu. Prema riječima ministra finansija, sve je spremno za donošenje novog budžeta, samo se čeka skupštinska odluka.

Razmatran je i usvojen Prijedlog izmjena i dopuna Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2015.godinu u iznosu od 14.956 446 KM, kao i prijedlog Odluke o privremenom finansiranju Zavoda za period januar-mart 2016.godine koji su takođe upućeni Skupštini BPK-a na usvajanje.

Vlada je danas razmatrala i amandmane na Prijedlog Zakona o inspekcijama u BPK-a Goražde, kao i mišljenja resornih ministarstava na nacrt Zakona o poticanju zapošljavanja u BPK, koje je dostavio poslanik Salko Obhođaš. Budući da Ministarstvu za finansije nije ostavljeno dovoljno vremena da sagleda finansijske efekte ovog zakona Vlada se o njemu nije izjašnjavala, ali se slaže da bi se on trebao naći u programu Skupštine za narednu godinu.

Prije nego što je sjednica prekinuta, Vlada je dala saglasnost Upravnom odboru Agencije za privatizaciju BPK da sa funkcije vršioca dužnosti direktora Agencije razriješi Nihada Ferhatovića, a na njegovo  mjesto imenuje Samru Omerbegović.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.