• OBJAVLJENO: 08.01.2016.
Program razvoja poduzetništva i obrta za 2015. godinu
Potpisani ugovori o drugom krugu sufinansiranja projekata obrtnika

IMG_1474

Ministar za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Esed Radeljaš  danas je potpisao ugovore sa korisnicima podsticajnih sredstava po Programu razvoja poduzetništva i obrta u 2015. godini za čiju realizaciju su obezbjeđena finansijska sredstva u iznosu od 55.546 KM.

Po ovom Programu podržana su ukupno 32 obrtnika sa prostora BPK-a, od kojih je jedan dio njih ugovore potpisao nakon objavljenog prvog javnog poziva.

Danas su potpisani ugovori sa 23 korisnika koji su dobili podsticajna sredstva po drugom javnom pozivu koji je objavilo Ministarstvo za privredu,  a za čije sufinansiranje projekata su izdvojena finansijska sredstva u iznosu od 40.810,20KM.

Visina dodijeljenih sredstava po pojedinačnim projektima iznosi od 1.000 KM do 4.000 KM.

IMG_1487

Visina dodijeljenih sredstava po projektima odobrenim u prvom krugu iznosila je od 850 KM do 4.000 KM, a ukupna sredstva koja su izdvojena za njihovo sufinansiranje iznosila su  14.736 KM.

Ovom prilikom istaknuto je da će resorno ministarstvo i dalje podržavati obrtnike s prostora ovog kantona.

„Ja ću nastojati da ovim ljudima i dalje pomažem, jer se radi o malim obrtničkim radnjama koje zapošljavaju od jednog do dva radnika. Cilj dodjele podsticajnih sredstava je pomoći obrtnicima kod kupovine opreme i  repromaterijala. Oni su zadovoljni ovim sredstvima, ali ih je potrebno podržati kako bi nastavili raditi a samim tim i upošljavati nove radnike te pomogli u smanjenju  broja nezaposlenih lica koja se vode na evidenciji Službe za zapošljavanje BPK Goražde“ – istaknuo je ministar Esed Radeljaš.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.