• OBJAVLJENO: 09.01.2016.
U Turističkom kompleksu Bijele vode zvanično otvorena zimska turistička sezona

Zimska sezona 8

Okupio se veliki broj građana, a najviše mladih ljudi.

Ski staza je još od ranih jutarnjih sati okupirana skijašima a polaznici škole skijanja pri Univerzalnoj školi sporta, na Bijele vode stigli su i dan ranije.

Među njima su  i odlični učenici koje je  nagradilo Ministarstvo obrazovanja, mladih, nauke, kulture i sporta.

„Cilj nam je da se djeca druže, da uče o skijanju, da izađu u prirodu također. Mi imamo idealne turističke potencijale i to također treba iskoristiti, ulagati nešto više u turizam i poklanjati pažnju mladima“, kaže Damir Žuga, resorni ministar.

Zimska sezona.2

 

Polaznici škole skijanja prisustvovali  su otvaranju zimske turističke sezone u organizaciji Turističke zajednice BPK Goražde, općine Pale u FBiH i kantonalnog Ministarstva privrede, odnosno Vlade BPK Goražde koja je pokrovitelj ovog događaja.

„Drago mi je da je ovaj prostor ponovo oživio, a mi ćemo se truditi da obezbijedimo mnogo bolje uslove i sadržaje kako bi ovdje bilo što više turista koji mogu uživati ne samo u skijanju i zimskim radostima, već i ovom čistom planinskom zraku“, kazao je Asim Zec, načelnik općine Pale u FBiH.

Zimska sezona 9

Zimsku sezonu na ovom području zvanično je otvorio ministar privrede Esed Radeljaš, u čijem resoru je oblast turizma, a Radeljaš je javno obećao nabavku topova za snijeg kako bi ambijent za skijaše bio što bolji.

„Trudićemo se da ovaj prostor učinimo privlačnijim za vas“, kazao je Radeljaš.

Na Bijelim vodama se nadaju snijegu od polovine januara kada će sigurno na ovom prostoru biti i mnogo više turista.

Goražde PRESS

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.