• OBJAVLJENO: 20.01.2016.
MINISTAR ZA PRIVREDU I NAČELNIK OPĆINE FOČA U FBiH
POTPISANI  UGOVORI O SANACIJI  PUTEVA  U OPĆINI  FOČA U FBiH I UNAPRJEĐENJU INDUSTRIJSKE ZONE „MLIN“

IMG_1595

Ministar za privredu BPK Esed Radeljaš i načelnik općine Foča u FBiH Zijad Kunovac danas su potpisali ugovore o sanaciji puteva u ovoj općini i ugovor o unaprjeđenju industrijske zone „Mlin“.

„Danas potpisujemo četiri ugovora sa načelnikom općine Foča u Federaciji BiH Zijadom Kunovcem. Radi se o sanaciji tri putna pravca: Ustikolina-Gornje Njuhe i Ustikolina-Filipovići, Cvilin-Kožetin-Rimski most i put Poda. Također, radiće se na uređenju industrijske zone „Mlin“ što je vrlo korisno. Procedura je završena kako nalaže Zakon o javnim nabavkama“ – kazao je ministar Esed Radeljaš.

Sredstva za sanaciju ovih puteva i uređenje industrijske zone „Mlin“ u iznosu od 60.000 KM obezbjeđena su u okviru Programa podrške razvoju drugim nivoima vlasti kroz projekte za 2015. godinu Ministarstva za privredu,  na koji je saglasnost dala i Vlada BPK Goražde.

„Iznos za realizaciju ovih projekata je oko 60.000 KM i smatram da su projekti od velikog  značaja za infrastrukturu, jer povezuju one dijelove koji su korisni za lokalnu zajednicu. Jedan od projekata je unaprjeđenje industrijske zone „Mlin“ koji ima za cilj poboljšanje rada u toj industrijskoj zoni, kako bi pomogao bolji i lakši otkup maline koja je u velikoj dispanziji. Realizacija radova kreće odmah po potpisivanju ugovora koji su već dati na upravljanje našim poljoprivrednicima“ – istakao je načelnik Kunovac.

Za realizaciju ove odluke zaduženi su ministarstva za privredu i finansije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, a sredstva su obezbijeđena iz Budžeta Ministarstva za privredu BPK Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.