• OBJAVLJENO: 22.01.2016.
Izbor sportiste i sportske ekipe za 2015.godinu

2

Sportski savez Bosne i Hercegovine 71. put organizuje manifestaciju izbora i proglašenja sportiste i sportske ekipe Bosne i Hercegovine, te je danas tim povodom u hotelu Park u Vogošći danas održana šesta sjednica Organizacionog odbora ”Izbora sportiste i sportske ekipe za 2015. godinu”, kojoj je kao potpredsjednik Organizacionog odbora prisustvovao i načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović. U svojstvu člana Organizacionog odbora današnjoj sjednici prisustvovao je i ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Damir Žuga.

U skladu s Pravilima za izbor sportiste i sportske ekipe, za najuspješnijeg sportistu mogli su se predložiti pojedinci i ekipe koji su u 2015. godini postigli najznačajnije rezultate u nacionalnom prvenstvu i međunarodnim i svjetskim takmičenjima koje je organizovao Međunarodni olimpijski komitet ili svjetske ili evropske sportske federacije.

Priznanja se dodjeljuju za kategorije:

– najuspješniji sportista

– najuspješniji sportista u muškoj konkurenciji

– najuspješniji sportista u ženskoj konkurenciji

– najuspješniji trener- najuspješnija ekipa u muškoj konkurenciji

– najuspješnija ekipa u ženskoj konkurenciji- najuspješnija državna selekcija (sportske igre)

– najuspješniji sportista student- najuspješnija juniorka

– najuspješniji junior- fair play- posebno priznanje “Mirza Delibašić”.

Bit će dodijeljene i specijalne nagrade: sportske nade BiH, doprinos za popularizaciju i razvoj bh. sporta i vrhunski međunarodni rezultat.

Iz jednog sportskog strukovnog saveza mogu se dodijeliti najviše dvije glavne nagrade bez obzira na broj predloženih kandidata i kategoriju priznanja. Rok za dostavljanje prijedloga bio je 15. januara 2016. godine, dok će se svečana manifestacija proglašenja sportiste godine u organizaciji Sportskog saveza BiH održati 26. januara 2016. godine u Narodnom pozorištu u Sarajevu sa početkom u 20:00 sati.

www.gorazde.ba

1

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.