• OBJAVLJENO: 25.01.2016.
EUFOR LOT tim iz Višegrada u posjeti  Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport

IMG_1660

Predstavnici EUFOR LOT – tima 3 iz Višegrada Lúbomir Gašparek  i Jaroslav Pinkoš razgovarali su danas sa ministrom za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damirom Žugom o nadležnostima iz oblasti ministarstva.

Ministar je predstavnike tima upoznao o realizovanim projektima i onim koji su u toku realizacije. Istaknuo je tačan broj učenika koji prolaze kroz zakonsku regulativu obrazovanja na nivou kantona.

Tom prilikom, pripadnici LOT-tima izrazili su želju za realizacijom projekta edukacije učenika u pogledu NUS-a (neeksplodirana ubojita sredstva).U narednom periodu učenici osnovnih škola na nivou kantona Goražde imat će priliku prisustvovati prezentacijama o toj temi.

Ministar se zahvalio na dosadašnjoj saradnji i pružanju druge po redu pomoći u pogledu opremanja škola te uručio predstavnicima LOT-tima primjerak Kataloga kulturno-historijskog naslijeđa na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Ovo je ujedno i prva zvanična posjeta, na zahtjev LOT- tima, Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde kroz koju LOT – tim nastoji njegovati saradnju sa lokalnim stanovništvom i lokalnom upravom, što je i dio njihove nadležnosti u napretku civilnog društva.

IMG_1658

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.