• OBJAVLJENO: 27.01.2016.
U toku radovi na uređenju korita rijeke Drine
Projekat se realizuje uz pomoć Agencije za sliv rijeke Save

IMG_1729

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković i ministar za privredu Esed Radeljaš obišli su danas lokalitet na kojem se izvode radovi na uređenju korita rijeke Drine. Riječ je o realizaciji projekta čišćenja naplavina između  Baćanskog mosta i mosta Žrtava genocida u Srebrenici.

Radi se o aktivnostima Vlade BPK Goražde, Ministarstva za privredu i Općine Goražde koje su započete krajem prošle godine,  a za njihovu realizaciju sredstava u iznosu od 250.000 KM obezbijedila  je Agencija za sliv rijeke Save.

„Mislimo da je ovo jako dobar projekat obzirom da već duži niz godina nije rađeno ništa slično a i rezultati se mogu vidjeti. Naravno,  tu će još biti  i finalni radovi. U skorije vrijeme će projekat biti kompletno završen a mi očekujemo da ćemo te aktivnosti nastaviti i u ovoj godini, sve  zavisi od elaborata koji izrađuje Agencija za sliv rijeke Save. Bilo je riječi i o uređenju ade, ona je zasigurno u elaboratu, ali predstavlja veliki problem jer je po svom obimu jako velika, u smislu ukupnog materijala koji je tu. U svakom slučaju, naš zahtjev će kao prioritetno pitanje ići prema Agenciji i očekujemo realizaciju i tog dijela“-kazao je premijer BPK Goražde Emir Oković.

IMG_1731

Prema riječima ministra za privredu BPK Goražde Eseda Radeljaša, projekat je od velikog značaja kada je riječ o zaštiti od poplava.

„Od Agencije za sliv rijeke Save ćemo tražiti sredstva za uređenje ade ispod fabrike „Bekto-Precisa“. To je najveći zahvat ali ćemo istrajati u tome kako bi ovaj dio bio potpuno bio očišćen, a korito rijeke Drine bilo onako kako zaslužuju građani BPK Goražde“-istaknuo je ministar za privredu BPK Goražde Esed Radeljaš.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.