• OBJAVLJENO: 29.01.2016.
Sastanak Pedagoškog zavoda i Aktiva nastavnika bosanskog jezika i književnosti BPK-a

IMG_1815

U organizaciji Pedagoškog zavoda Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je održan sastanak sa Aktivom nastavnika bosanskog jezika i književnosti BPK-a Goražde.

Uz predstavnike Pedagoškog zavoda predvođene direktoricom Dikom Makotom, sastanku su prisustvovali i nastavnici bosanskog jezika i književnosti iz svih osnovnih škola na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Tema o kojoj je razgovarano bila je organiziranje i planiranje nastavnih aktivnosti u drugom polugodištu školske 2015/2016. godine. S tim u vezi, stručna savjetnica za oblast obrazovanja  Emina Hadžić predstavila je planove rada u drugom polugodištu.

Svrha ovog sastanka je da se ujednače mjesečni i godišnji planovi u svim osnovnim školama, kao i uspostavljanje funkcionalnih nastavnih planova koji će doprinijeti kvalitetnijem radu u procesu obrazovanja.

Savjetnica Hadžić je naglasila da će Pedagoški zavod nastojati  da u narednom periodu usvoji načine rada i aktivnosti koje su predložili nastavnici Aktiva bosankog jezika i književnosti na nivou Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.