• OBJAVLJENO: 29.01.2016.
Sa 6. redovne izvještajne sjednice Skupštine Udruženja pedagoga sporta BPK-a
Rezimirani dosadašnji rezultati rada i predstavljeni planovi za 2016. godinu

 

IMG_1805

Danas je održana 6. redovna izvještajna sjednica Skupštine Udruženja pedagoga sporta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Na sjednici su razmatrani Izvještaj o radu za 2015. godinu i Program rada za 2016. Godinu, te je napravljen rezime sportskih aktivnosti i događaja održanih u toku prošle godine čiju realizaciju je podržalo ili samostalno organizovalo ovo Udruženje.

Osim podrške u organizaciji sportskih takmičenja na školskom, kantonalnom i federalnom nivou, posebno je istaknut rad Univerzalne škole sporta koja je dala izuzetan doprinos razvoju i promociji sporta kod djece mlađeg uzrasta. Ne umanjujući značaj drugih sportova s kojima se djeca upoznaju posredstvom Univerzalne škole sporta, vrijedi pomenuti Školu skijanja, te Školu plivanja koja je prošle godine po prvi put organizovana na prostoru Bosansko-podrinjskog kantona.

IMG_1814

Današnjoj sjednici prisustvovao je i ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga koji je iznio pohvale i iskazao zahvalnost ovom Udruženju i njegovim članovima kako na pokazanom interesovanju, tako i naporima uloženim u afirmaciju, promociju i razvoj sporta u ovom kantonu.

Posebne pohvale Udruženju su upućene na ostvarenom priznanju za razvoj sporta u BPK Goražde u 2015. godini koje mu je dodijelio Sportski savez BiH.

Istaknuto je da su ostvareni rezultati dobra osnova za nastavak dosadašnjeg rada i uvođenje novih aktivnosti, a resorni ministar kazao je da će Ministarstvo i dalje podržavati rad Udruženja, kao i sve aktivnosti usmjerene na unaprjeđenje sporta i uslova za razvoj sporta na području BPK-a Goražde.

Osim nastavka rada Univerzalne škole sporta, sudjelovanja u organizaciji Atletskog mitinga, Škole u prirodi, te škola plivanja i skijanja, Programom rada za ovu godinu planirane su i nove aktivnosti koje će proširiti obuhvat rada Udruženja.

Ministar Damir Žuga osvrnuo se na Strategiju razvoja sporta u BPK Goražde koju je usvojila Skupština BPK-a Goražde, a koja sadrži osnovne smjernice za daljnji razvoj sporta u BPK Goražde.

S tim u vezi istaknuto je da je u skladu sa usvojenom Strategijom predviđeno donošenje Programa razvoja sporta za 2016. godinu koji, prema riječima ministra, sadrži ambiciozne planove.

Osim aktivnosti na razvoju sporta, najveći akcenat u ovom Programu bit će stavljen na unaprjeđenje sportske infrastrukture u okviru kojeg je planirana rekonstrukcija Gradske dvorane „Mirsad Hurić“ koja bi se trebala realizovati u tri faze, kao i rješavanje pitanja grijanja u ovoj sportskoj ustanovi.

Ovom prilikom najavljeno je i da Univerzalna škola sporta ponovo počinje s radom u ponedjeljak, 01.02.2016. godine.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.