• OBJAVLJENO: 29.01.2016.
Obnova privatnog stambenog objekta oštećenog u požaru
Zvaničnici BPK-a i Općine Goražde posjetili porodicu Sakiba Hubjera

3

Krovna konstrukcija na porodičnoj kući Sakiba Hubjera u Kazagićima na kojoj je nedavno izbio požar je sanirana.

Tim povodom, u posjeti ovoj porodici danas su boravili predsjedavajuća Skupštine BPK-a Goražde Aida Obuća, premijer BPK-a Goražde Emir Oković, načelnik općine Goražde Muhamed Ramović te  direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Ramo Živojević.

Pomoć u sanaciji objekta pružili su Vlada BPK-a i Općina Goražde te goraždanska privredna društva „Okac“ i GPD „Drina.“

Ovom prilikom je istaknuto da će nakon sanacije krova u narednim danima uslijediti i adaptacija sprata kuće koji je takođe izgorio u požaru.

”Radovi su pri kraju, dogovorili smo se sa Općinom da ćemo zajedno pokriti troškove sanacije ovog objekta. Na svu sreću niko nije stradao. Ostalo je još da se izvještaj o procjeni štete iz Općine usvoji, a zatim dostavi Kantonu. Ne bih govorio o uzrocima jer je to u nadležnosti drugih organa. U ovoj situaciji moralo se reagovati brzo obzirom da je u pitanju devetočlana porodica koja je ostala bez pola svog objekta. Budžet Kantona još nije donešen, ali smo se dogovorili da će zajednički Kanton i Općina snositi troškove sanacije” – istakao je direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Ramo Živojević.

Načelnik Muhamed Ramović izrazio je zadovoljstvo zbog toga što su se u akciju pomoći uključila i dva lokalna privredna društva.

– Prije deset dana imali smo požar u Kazagićima, u kući u kojoj živi devetočlana porodica. Na sreću, nije bilo žrtava niti povrijeđenih što je najvažnije. Naša Jedinica civilne zaštite stigla je na vrijeme i uspjeli smo požar ugasiti i zaustaviti jer se mogao proširiti i na susjedne kuće. Obećali smo tada da ćemo uraditi pokrivanje kuće, što smo i uradili zajedno sa Vladom Kantona u omjeru 50:50. Također, firme „Okac“ i „Drina“ su se uključile i uradile instalaciju i određeni dio ugradnje plafona, zatim Haris Vučinić, naš sugrađanin koji je donirao dio stvari. Porodica je danas sretna i za nekoliko dana završavaju se unutrašnji dijelovi ovih prostorija – kazao je načelnik Ramović.

Ovom prilikom Sakib Hubjer uputio je riječi zahvalnosti svima koji su pomogli u sanaciji njegove porodične kuće.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.