• OBJAVLJENO: 17.02.2016.
Zasjedao Organizacioni odbor za obilježavanje Dana nezavisnosti BiH
Utvrđen program i finansijski plan obilježavanja ovog datuma

IMG_2134

Organizacioni odbor za obilježavanje 1.marta-Dana nezavisnosti BiH na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na današnjoj sjednici utvrdio je konačan program i finansijski plan obilježavanja ovog datuma koji je proslijeđen Vladi na usvajanje.

Raznovrstan i bogat program, sportska, likovna i literarna takmičenja učenika, promocije knjiga, večeri poezije, sportski turniri te 20.jubilarni zimski pohod „Grebak-put života“ posvećeni su ovom značajnom datumu u istoriji naše države.

„Nastojali smo obuhvatiti sve tri lokalne zajednice i mislim da ćemo uspjeti ispoštovati taj dio.Konačni sadržaj programa obilježavanja će uskoro biti javno objavljen i dostupan građanima. Što se tiče interesa za učešće građana u obilježavanju ovog datuma, on je nekad veći, nekad manji. U svakom slučaju, građani  moraju biti svjesni da je ovo jedan od najvažnijih datuma u našoj bližoj istoriji. Znamo da su vremena takva da se ljudi rukovode svojim vlastitim problemima i sudbinama, ali mislim, definitivno, da moramo dati značaj jednom ovakvom datumu i svi se uključiti u njegovo obilježavanje, jer to je, na kraju krajeva, garant naše opstojnosti- riječi su premijera i predsjednika Organizacionog odbora Emira Okovića.

Budući da u pripremi programa obilježavanja Dana nezavisnosti BiH učestvuju najviši predstavnici kantonalne zakonodavne i izvršne vlasti, općina u njegovom sastavu i Goraždanskog muftijstva, ne sumnjamo da i ove godine nećemo imati kvalitetne sadržaje primjerene ovom važnom datumu.

Stoga i poziv svim našim sugrađanima da svojim prisustvom uveličaju obilježavanje dana kada je naša Bosna i Hercegovina stekla svoju suverenost i nezavisnost.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.