• OBJAVLJENO: 17.02.2016.
Goražde
Obilježena 10. godišnjica rada Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK-a Goražde

IMG_2157

Danas je obilježena 10. godišnjica postojanja i rada Ekonomsko-socijalnog vijeća Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Podršku u osnivanju Ekonomsko-socijalnog vijeća, kao tripartitnog tijela kojeg čine predstavnici vlasti, poslodavaca i sindikata, pružila je Misija OSCE-a u BiH s ciljem omogućavanja konstruktivnog dijaloga između socijalnih partnera na rješavanju ekonomsko-socijalnih pitanja od značaja za građane.

Ovim povodom predsjednik Ekonomsko-socijalnog vijeća Ibro Mašala osvrnuo se na dosadašnji rad ovog partnerskog tijela koje je u proteklom periodu dalo značajan broj prijedloga i sugestija za poboljšanje stanja u oblasti ekonomske i socijalne politike u ovom kantonu.

Čestitke povodom desete jubilarne godišnjice Ekonomsko-socijalnog vijeća u ime Vlade BPK-a Goražde uputio je ministar za privredu Esed Radeljaš koji je ovom prilikom ukazao na važnost zajedničke saradnje, te istakao da će Vlada i Ministarstvo za privredu nastaviti podržavati rad ovog udruženja kao jednog od ključnih partnera u planiranju i donošenju mjera u pomenutim oblastima.

ESV 1

Želje za dalji uspješan rad i čestitke Ekonomsko-socijalnom vijeću su uputili i pomoćnica načelnika Općine Goražde Samira Drakovac, direktorica Službe za zapošljavanje BPK-a Nafija Hodo i predstavnik Kantonalnog odbora sindikata Elmir Pilav.

Prisutni su imali priliku pogledati video snimak sa ceremonije potpisivanja Sporazuma o osnivanju Ekonomsko-socijalnog vijeća, kao i hronološki pregled sastanaka i događaja koji su u proteklom periodu obilježili njegov rad.

S obzirom na predstojeće reforme koje će Bosna i Hercegovina morati provesti u procesu pridruživanja Evropskoj uniji i izazove koje će ove reforme donijeti, istaknuto je da će Ekonomsko-socijalno vijeće u narednom periodu imati još veći značaj i aktivniju ulogu u procesu odlučivanja o pitanjima koja su od naročitog značaja za građane.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.