• OBJAVLJENO: 17.02.2016.
Obuća: Uvjerena sam da će pozitivni procesi biti nastavljeni

IMG_7668

Bosna i Hercegovina je uradila dosta posla i ostvarila pozitivne pomake da bi predala kredibilnu aplikaciju za članstvo u Evropskoj uniji. Mislim da je ovo rezultat vrlo aktivnog rada u jednoj godini svih nivoa vlasti u BiH, izjavila je za Fenu predsjedavajuća Skupštine Bosanskopodrinjskog kantona Aida Obuća.

Po njenim riječima, to je svakako veoma važan korak za sve nas, koji istovremeno znači i veću odgovornost da Bosna i Hercegovina što prije provede reforme potrebne za napredak na evropskom putu.

– Kao Kanton mi smo svjesni hitne potrebe pokretanja procesa oporavka i modernizacije ekonomije, stabilnog i pravednog ekonomskog rastata i otvaranja radnih mjesta, vladavine prava, te neophodnih reformi koje su pred nama. Optimist sam i uvjerena sam da će pozitivni procesi biti nastavljeni, što bi konkretno i za Bosanskopodrinjski kanton Goražde značilo stvaranje održivog i pravičninog društvenog okruženja,dalji rast i prosperitet, koji moraju biti zasnovani na privlačenju novih investicija, te neophodnih aktivnosti koje bi dovele do održivog rasta i razvoja Bosanskopodrinjskog kantona. Cilj nam je uspostaviti pogodno privredno okruženje i dinamičnu privredu, zasnovanu na prirodnim resursima i poslovnoj tradiciji te učiniti Bosanskopodrinjski kanton mjestom kvalitetnog življenja – kazala je Obuća za Fenu.

(FENA)

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.