• OBJAVLJENO: 22.02.2016.
Ministar za privredu Esed Radeljaš posjetio stanovnike naselja Pargani i Vran potok
Obećana podrška u  rješavanju dugogodišnjih problema

100_8877

Ministar za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Esed Radeljaš, u pratnji ministra za boračka pitanja Zijada Brige i poslanika u Skupštini BPK Goražde Rasima Mujagića, posjetio je danas stanovnike naselja Pargani i Vran potok u Mjesnoj zajednici Goražde III,  koji već duži niz godina imaju problema s lošom putnom komunikacijom i vodosnabdijevanjem. Iako su ova naselja udaljena svega tri kilometra od centra grada njeni stanovnici, kako su istaknuli, osjećaju se zaboravljenim od države i vlasti našeg kantona kada je u pitanju rješavanje njihove problematike.

Među gorućim problemima predsjednik Mjesne zajednice Goražde III Esad Šubo izdvojio je asfaltiranje dijela puta u dužini od 2.300 metara u čije finansiranje je potrebno uložiti značajnija sredstva.

100_8894

Ministar Radeljaš obećao je podršku kada je u pitanju sufinansiranje ovog projekta, a obzirom da se radi o naseljima gdje se stanovnici bave poljoprivrednom proizvodnjom, projekat bi trebao biti upućen i prema IFAD-u.

Takođe, ministar je obećao podršku kada je u pitanju i rješavanje vodosnabdijevanja ovog dijela grada.

Posljednji radovi na putnoj komunikaciji prema ovim naseljima rađeni su 1997.godine, a porodice koje su 1994.godine protjerane sa svojih ognjišta među prvima su se vratile u općinu Goražde. Ovaj dio grada primjer je stradanja naroda u proteklom ratu. Svaka kuća dala je po jednog ili dva šehida, naglašeno je prilikom posjete ministra za privredu goraždanskim naseljima Pargani i Vran potok.

 

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.