• OBJAVLJENO: 29.02.2016.
PROMOVISANA KNJIGA „ BOSANSKI FENIKS“ AUTORA PROF. DR ENVERA DEMIROVIĆA

IMG_2420

„ Doajen bosanskohercegovačkog novinarstva i publicistike prof.dr Enver Demirović objavljivanjem triologije knjiga naslova „ „ Dok Bosna tuguje“, „ Dok se Bosna uzdiže“ i „ Dok Bosna postoji“, sada uokvirene u knjizi pod nazivom „ Bosanski feniks“ nanovo nas vraća u vrijeme kada se kalilo i branilo Sarajevo i Bosna i Hercegovina, kada se patilo i uzdizalo, kada se moglo vidjeti ko je čovjek, a ko to već nije „ – napisao je dr. Selman Selhanović u uvodnim rečenicama recenzije za knjigu čuvenog novinara, univerzitetskog profesora i diplomate Envera Demirovića.

Ovo jedinstveno djelo o kome su pisali brojni književni kritičari i novinari, predstavljeno je u Goraždu, u okviru programa obilježavanja Dana nezavisnosti BiH.
O knjizi „ Bosanski fenix“ ovom su prilikom uz Selhanovića, govorili akademici, prof. Dr Ljubomir Berberović i prof. Dr Vladimir Premec.
-Ono što, pak, treba istaći kao vrijednost ovih zapisa ( u tri knjige) jeste optimizam koji izbija iz svakog reda ovog živog štiva. Plijeni nada u pobjedu ljudi nad neljudima, dobra nad zlom, civilizacije nad barbarizmom. Ta i takva nada ne samo da je u konačnici pobjedila beznađe nego je još više očvrsla karaktere i volju Bosanaca i Hercegovaca – kazao je na promociji, o knjizi „”Bosanski feniks“ i stvaralaštvu dr. Demirovića, Selman Selhanović.
Nažalost i ovaj put je promociji prisustvovalo tek dvadesetak poštovalaca knjige.

S.K

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.