• OBJAVLJENO: 23.03.2016.
KOMISIJA ZA MLADE SKUPŠTINE BPK-a  DODIJELILA ZAHVALNICE NAJUSPJEŠNIJEM POJEDINCU I OMLADINSKOM UDRUŽENJU ZA 2015.GODINU

Dodjela priznanja mladima 001

U prostorijama Velike sale Ministarstva za privredu  Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je održana svečana sjednica na kojoj je Komisija za mlade Skupštine BPK-a  dodijelila zahvalnice najuspješnijem pojedincu i Omladinskom udruženju za 2015. godinu.

Titula najuspješnijeg pojedinca u 2015. godini pripala je Adiju Alikadiću, dobitniku zlatne medalje s Olimpijskih igara mladih i evropskog kadetskog košarkaškog prvenstva, koji zbog povrede nije mogao prisustvovati današnjoj svečanosti.

Udruženje mladih Općine Pale u FBiH dobitnik je priznanja za najuspješnije Omladinsko udruženje u 2015. godini. Udruženje je osnovano 2012.godine i okuplja sve one koji se mogu pronaći u programskim ciljevima udruženja kojih ima mnogo.

Dodjela priznanja mladima 011

„Ovo priznanje za udruženje, prije svega, znači jednu moralnu satisfakciju za dalji rad, jer cijenimo kad neko prepozna naš rad, koji u ovom vremenu i nije tako lagan. U proteklom periodu imali smo niz aktivnosti među kojima je i realizacija projekta kursa harmonike, zatim tri ciklusa reljefne izrade aluminijuma-pirografija“- kazao je predsjednik Udruženja mladih Nisad Crnčalo.

Dobitnici ovih priznanja su svojim radom i aktivnostima doprinijeli afirmaciji i poboljšanju položaja mladih s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u 2015. godini.

Priznanja je uručila Edita Velić, predsjednica Komisije za mlade Skupštine BPK-a Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.