• OBJAVLJENO: 24.03.2016.
Goraždani u Haagu čekaju izricanje presude: Ovo je šansa cijelom svijetu da ispravi grešku

b_160324041

Dok se u Goraždu nestrpljivo očekuje izricanje presude bivšem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžaću, delegacija iz ovog grada predvođena ministrima u Vladi BPK Goražde Šemsom Muslićem i Damirom Žugom zajedno sa predstavnicima boračkih organizacija Goražda stigli su u Haag gdje će prisustvovati izricanju presude.

“Iz Goražda nas ima četvero a u hotelu gdje smo smješteni nalaze se predstavnici svih boračkih udruženja iz BiH, 43 osobe iz BiH. Dolazak u Haag organiziralo je Federalno ministarstvo za boračka pitanja a mogu reći da u Haag stižu Bosanci iz gotovo cijele Evrope. Nama se pridružio i jedan bračni par iz Amsterdama Dajs i Rabija, i oni će sa nama čekati izricanje presude”, kaže za Klix.ba Damir Žuga, ministar obrazovanja u Vladi BPK Goražde.

Delegacija iz Goražda u Haag je stigla autobusima zajedno sa brojnim predstavnicima boračkih udruženja, demobilisanih boraca, kantonalnim ministrima. Među njima je i zlatni ljiljan Šerif Patković te Nijaz Hodžić, predsjednik najveće boračke organizacije u Tuzlanskom kantonu. Žuga ističe da će im se pridružiti i federalni ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević.

“Ovo je historijska presuda za BiH, sportskim žargonom najvažnija, ‘utakmica’ za BiH ali i šansa cijelom svijetu da koliko toliko ispravi grešku koju su dozvolili da se napravi u srcu Evrope krajem prošlog stoljeća! U Haagu je veliki broj Bosanaca i Hercegovaca, majke poginulih i ubijenih, RVI, demobilisani borci, zlatni ljiljani i drugi koji su došli iz cijele BiH da uživo čuju presudu za najvećeg zločinca sa Balkana! Nadam se i živim za taj dan, da će i ostali ratni zločinci doživjeti istu sudbinu i da će ih stići ruka pravde”, poručio je Žuga.

klix.ba

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.