• OBJAVLJENO: 05.05.2016.
Nastavljene aktivnosti na obilježavanju manifestacije „Dani otpora“ 2016.
Upriličen obilazak mezarja šehida i poginulih boraca

Slike 9 003

U okviru obilježavanja manifestacije „Dani otpora u periodu od 1992. do 1995. godine”, delegacija Ministarstva za boračka pitanja danas je zajedno sa predstavnicima Koordinacije boračkih udruženja Bosansko- podrinjskog kantona Goražde obišla i položila cvijeće na sva mezarja šehida i poginulih boraca s područja Kantona.

Cvijeće na mezarju u Kopačima položio je ministar za boračka pitanja Bosansko- podrinjskog kantona Šemso Muslić sa ostalim predstavnicima, a zatim je uslijedio obilazak mezarja u Međeđi.

Također, u džamiji „Kajserija“ u Goraždu održan je tevhid šehidima i poginulim borcima s područja Bosansko- podrinjskog kantona Goražde.

Obilježavanje „Dana otpora“ nastavlja se u subotu, 07. maja pohodom „Tragom drinskih brigada“,  na lokalitetu Sadba- Posestra- Zaimov Do, s početkom u 08,00 h,  dok će se u nedjelju, 08. maja održati takmičenje u amaterskoj radiogonimetriji u Vitkovićima, s početkom u 09,00 h.

Manifestacija „Dani otpora“ zvanično se završava u ponedjeljak, 09. maja kada će ujedno biti upriličeno i obilježavanje „Dana pobjede nad fašizmom“ i „Dana Zlatnih ljiljana“, na centralnom spomen- obilježju ispred Vlade Bosansko- podrinjskog kantona. Polaganje cvijeće, uz prigodan program, planirano je u 09,00 sati, a nakon toga delegacije će položiti cvijeće na šehidsko mezarje i partizansko groblje u Kolijevkama.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.