• OBJAVLJENO: 05.05.2016.
Stanje sigurnosti u Kantonu za vrijeme praznika zadovoljavajuće

Slike 10 002

O stanju sigurnosti za vrijeme praznika (Prvog maja i Vaskrsa) na području Bosansko- podrinjskog kantona Goražde danas je u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Bosansko- podrinjskog kantona Goražde govorio šef Ureda komesara policije Bosansko- podrinjskog kantona Goražde Emko Rizvanović.

Prema njegovim riječima, u periodu od 29.04. do 04.05.2016. godine, ukupno je registrovano devet događaja, po kojima su postupali policijski službenici Uprave policije, kao i MUP BPK-a Goražde.

„Kada je u pitanju stanje sigurnosti tokom prvomajskih praznika i Vaskrsa, možemo konstatovati da je stanje bilo zadovoljavajuće. U većini slučajeva, u pitanju su lica s područja BPK-a Goražde, dok se u jednom slučaju radi o korištenju automobila stranih (hrvatskih) registarskih tablica, kojim je upravljalo također lice s područja BPK-a. U svim ovim slučajevima identifikovani su počinioci i biće procesuirani“ – kazao je Emko Rizvanović,  šef Ureda komesara policije Bosansko- podrinjskog kantona Goražde.

Među registrovanim prekršajima su: dva slučaja narušavanja javnog reda i mira; dvije saobraćajne nezgode, u kojima je pričinjena materijalna šteta bez povrijeđenih i nastradalih lica; dva slučaja ugrožavanja sigurnosti, nanošenja teških tjelesnih povreda i oštećenja tuđih stvari, gdje su u jednom slučaju određena lica zasutavila putničko motorno vozilo u naselju Baćci i tom prilikom vozaču nanijela teže tjelesne povrede kao i materijalnu štetu putničkom motornom vozilu; i u pet slučajeva radi se o krivičnim djelima, od čega su tri krivična djela iz oblasti upotrebe opojnih droga.

„ Kada je u pitanju oblast zloupotrebe opojnih droga želim da kažem da je ovo rezultat pojačanih mjera i aktivnosti koje u posljednje vrijeme provodi Uprava policije MUP-a BPK i koje će se i dalje provoditi po ovom pitanju“ – kazao je šef Ureda komesara policije Bosansko- podrinjskog kantona Goražde Emko Rizvanović.

Istaknuto je da se u vršenju ovih krivičnih djela uglavnom radi o licima s područja Bosansko- podrinjskog kantona  Goražde koja su i ranije registrovana, kao i da su u svim ovim slučajevima identifikovani počinioci koji će biti procesuirani.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.