• OBJAVLJENO: 06.05.2016.
Delegacija BPK Goražde kod ministrice Dautbegović
Najavljena intenzivnija saradnja resornih ministarstava u primjeni zakonskih prava povratničke populacije

2_229

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Amela Dautbegović održala je danas sastanak sa ministrom za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Damirom Dučićem i direktorom Zavoda zdravstvenog osiguranja tog kantona Nedimom Čolom.

Tema ovog sastanka je bila provedba Zakona o pravima osoba koje se iz BPK Goražde vraćaju u prijeratna mjesta prebivališta, pa je tim povodom delegacija iz Goražda zatražila informacije i iskustva kojima Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS raspolaže u primjeni Zakona o pravima povratnika u posljednjih pet godina.

Kako su istakli, najveći problem u primjeni pomenutog zakona u BPK jeste zdravstvena zaštita povratnika.

Ministrica Dautbegović iskazala je spremnost resornog ministarstva da u potpunosti i svim raspoloživim resursima pomogne kolegama iz BPK u rješavanju pomenutog problema. Najavila je intenzivniju saradnju dva ministarstva po pitanju primjene zakonskih prava povratničke populacije, kao i u resorima rada i zapošljavanja, te socijalne politike.

Istakla je da ne postoje problemi u primjeni zakonskih prava povratnika iz Kantona Sarajevo na prijeratna mjesta prebivališta.

www.vlada.ks.gov.ba

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.