• OBJAVLJENO: 13.05.2016.
XIX INTERNACIONALNI  FESTIVAL  PRIJATELJSTVA OD  PRVOG DO ŠESTOG AVGUSTA

Prvi sastanak OO In festivala 16 002

Devetnaesti Internacionalni festival prijateljstva biće u Goraždu održan od prvog do šestog avgusta – jedan je od od zaključaka sa prvog sastanka Organizacionog odbora ove manifestacije.

Centralna festivalska pozornica ove godine se vraća pred Gradsku dvoranu, a uskoro će biti započete aktivnosti na preuređenju prostora vezanog za ljetnje kino Centra za kulturu gdje bi narednih godina trebalo da se održava Internacionalni festival.

Na  sastanku Organiacionog odbora određeni su nosioci aktivnosti po oblastima umjetnosti, , a kako je naglašeno, najviše pažnje i prostora u ovogodišnjem festivalu biće dato djeci i mladima.

-Radujemo se susretu sa našim prijateljima iz brojnih zemalja koji su i proteklih godina činili Festival bogatijim i ljepšim, ali i upoznavanju novih umjetnika. Goražde će i narednog avgusta biti mjesto susretanja i prožimanja različitih kultura, grad iz koga u svijet idu poruke mira i razumijevanja. Već sada mogu da kažem: „Dobro došli u Goražde, grad  koji široka srca dočekuje sve dobre ljude“ – rekao je ovim povodom dr. sci Muhamed Ramović, načelnik općine Goražde i predsjednik Organizacionog odbora Internacionalnog festivala prijateljstva, čiji je organizator Centar za kulturu Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.