• OBJAVLJENO: 13.05.2016.
Svečano obilježen Dan škole u  JU OŠ „Prača“

IMG_4436

Bogatim kulturno- zabavnim programom  JU OŠ „Prača „ u Prači obilježila je Dan škole, kojim je proslavila svoj 68. rođendan.

U okviru obilježavanja Dana škole, održan je malonogometni turnir, kao i pisanje literarnih radova s tematikom o Danu škole, gdje su najbolji učenički radovi nagrađeni zahvalnicama.

Svečana priredba održana je u sali Općine Pale FBiH na kojoj su zajedno sa svojim nastavnicima učenici hora, recitatorske, dramske, ritmičke sekcije, te folklorne grupe škole priredili bogat  kulturno- zabavni  program, koji je izazvao veliko oduševljenje kod prisutnih gostiju.

Riječima dobrodošlice obratio se direktor škole Esad Ajanović, koji je tom prilikom govorio i o historijatu škole.

IMG_4427

Prisutnima se obratio premijer Bosansko- podrinjskog kantona Goražde Emir Oković kao i načenik općine Pale FBiH Asim Zec.

„Moram zaista reći da je veliko zadovoljstvo doći u ovu općinu, kao jednu od najmanjih općina u FBiH. Generalno vidimo da je organizacija ovakvih manifestacija uvijek na visokom nivou, ali i broj ove djece zaista daje određene pozitivne rezultate. Moram reći da smo svi nekako ispunjeni kada su Dani škole, naročito u ovim općinama koje su u određenom smislu udaljene od određenih centara. Općina Pale FBiH nije udaljena geografski, ali je zaista u nekom proteklom periodu postavljena na takav način i mi se trudimo da je približimo što je moguće više. Zasiguran sam da to u najvećem obimu radi vaš načelnik. Želimo se svima zahvaliti na onome što radite  i još jednom čestitati Dan škole“ – kazao je premijer BPK-a.

IMG_4422

 

 

„ Danas se zaista osjećam zadovoljnim u odnosu na prethodne godine iz razloga što su ovdje danas prisutni svi oni kojih se tiče obrazovanje na prostoru ove lokalne zajednice. Zadovoljstvo mi je vidjeti punu salu. Želim da prvo čestitam svim učesnicima u takmičenju naše škole jer je to rezultat rada ove obrazovne ustanove. Mislim da postoje rezultati danas, nakon  dvadeset godina, jer mi imamo obrazovanih i magistara, inžinjera, uzornih zanatlija, a to je ono što treba ovoj lokalnoj zajednici i državi, jer ovo je najveća snaga“- kazao je načelnik općine Pale FBiH.

IMG_4453

Svečanoj priredbi povodom Dana škole, pored premijera Bosansko- podrinjskog kantona Goražde Emira Okovića i načelnika općine Asima Zeca, prisustvovali su mnogobrojni gosti, između ostalih, direktorica Pedagoškog zavoda Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Dika Makota, direktor SSŠ „Džemal Bijedić“ u Goraždu Admir Kurtović, direktor OŠ „Fatima Gunić“ u Sarajevu Hajrudin Ćuprija, bivši nastavnik ove škole, predstavnici vjerskih zajednica, te mnogi drugi gosti.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.