• OBJAVLJENO: 19.05.2016.
U Velikoj sali CZK održana priredba budućih prvačića s područja BPK-a Goražde

Priredba

U organizaciji Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko- podrinjskog kantona Goražde,  danas je u Velikoj sali Centra za kulturu u povodu završetka obaveznog programa pripreme djece za polazak u školu, u trajanju od obaveznih 150/180 sati, održana priredba budućih prvačića koji su kroz pjesmu, igru i veselje podarili iskrenu dječiju radost.

Naime, kao i prethodnih godina program pripreme djece za polazak u školu  i ove godine se  realizovao u saradnji sa javnim ustanovama za predškolski odgoj i obrazovanje kao i  dječijim vrtićima „Sunce“ i SOS „Kinderdorf“ iz Goražda, te dječijim parkom „Plavi cvijet“. U mjestima u kojima ne postoje vrtići program je proveden u najbližim osnovnih školama, uključujući i područne škole.

Priredba 4

Prema riječima Emine Selimović, koordinatorice u Dječijem vrtiću SOS Kinderdorf i moderatorice priredbe, programom obrazovanja obuhvaćeno je 256 djece s područja Bosansko- podrinjskog kantona Goražde, gdje je istaknuto da se broj prijavljene djece brojčano povećao za oko 60, u odnosu na prethodnu godinu.

S tim u vezi, po završetku obaveznog pripremnog programa za polazak djece u školu u dječijim vrtićima „Sunce“ i SOS „Kinderdorf“, dječijem parku „Plavi cvijet“, te u Ustikolini, Ilovači, Beriču i Prači, dječaci i djevojčice su kroz pjesmu, igru, veselje i recitacije priredili bogat program na kojem su ,između ostalih, prisustovali premijer Bosansko- podrinjskog kantona Goražde Emir Oković i predsjedavajuća Skupštine BPK-a Aida Obuća.

Priredba 9

U ime Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko- podrinjskog kantona Goražde, ministar Damir Žuga uputio je iskrene čestitke prvačićima i poželio im uspješno školovanje te uručio uvjerenja učiteljicama koje su vodile pripremne grupe.

„Poštovani roditelji, cijenjeni gosti, koristim priliku da vas od srca sve pozdravim u ime Vlade i Ministarstva obrazovanja Bosansko- podrinjskog kantona Goražde i da izrazim svoje veliko zadovoljstvo što smo ovakav jedan projekat uspješno priveli kraju te pripremili svu našu djecu za polazak u prvi razred osnovne škole. Drago mi je ovdje vidjeti više od 250 sretnih mališana koji sa velikim nestrpljenjem čekaju da izađu na ovu binu i da pokažu ono što su radili u proteklih 150 do 180 sati. Velika zahvalnost od strane nas iz Ministarstva ide dječijim vrtićima u našem gradu SOS „Kinderdorf“ i „Suncu“ “ – kazao je on.

Prisutnima se obratio i direktor dječijeg vrtića SOS „Kinderdorf“ Alija Lapo, koji je također uputio čestitke budućim prvačićima i zaželio im sretan polazak u školu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.