• OBJAVLJENO: 19.05.2016.
Održana sjednica Kantonalnog štaba Civilne zaštite
Data pozitivna mišljenja na prijedloge Kantonalne uprave Civilne zaštite

Sjednica CZ 2

Kantonalni štab Civilne zaštite održao je danas svoju 2. redovnu sjednicu. Sjednicom je predsjedavala Aida Obuća, komandant Kantonalnog štaba.

Na sjednici je nakon usvajanja zapisnika sa 1. vanredne sjednice Kantonalnog štaba, koja je održana u općini Pale FBiH, razmatran Prijedlog godišnjeg plana korištenja sredstava ostvarenih po osnovu posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća koji je pripremila Kantonalna uprava civilne zaštite, na koji je uz manje korekcije Kantonalni štab dao pozitivno mišljenje.

Takođe, na današnjoj sjednici Kantonalni štab Civilne zaštite razmatrao je i upoznat je sa Izvještajem Komisije za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća na području BPK Goražde o procjeni šteta od prirodnih i drugih nesreća na području općine Pale u FBiH, s prijedlogom visine sredstava jednokratne pomoći i pregledom namjena.

Izvještaj će se uputiti prema Vladi BPK Goržde na razmatranje i usvajanje s prijedlogom Odluke kojom se dodjeljuje jednokratna novčana pomoć za saniranje šteta od prirodne nesreće,  poplava u općini  Pale FBiH.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.