• OBJAVLJENO: 20.05.2016.
Predstavnici Vlade BPK Goražde
Rukometašima i odbojkašicama uputili riječi zahvalnosti na ostvarenim rezultatima

Picture 045

Goraždanski rukometaši i odbojkašice u ovoj takmičarskoj sezoni ostvarili su veliki uspjeh, a to je plasman u društvo najboljih sportista FBiH. Titulu prvakinja u pionirskoj odbojci u FBiH ponijele su goraždanske odbojkašice, a tim povodom predstavnici Vlade BPK Goražde, na čelu sa premijerom Emirom Okovićem, upriličili su prijem kako bi izrazili zahvalnost na ostvarenim rezultatima kako sportistima, tako i njihovim trenerima, te članovima uprave.

Bila je ovo prilika da se pored čestitki na ostvarenim rezultatima ukaže na značaj razvoja sporta na području našeg kantona, a  kako je istaknuto, adekvatna finansijska podrška neće izostati u narednom periodu. Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga  kazao je da pola miliona konvertibilnih maraka nije zanemarljiv iznos koji se izdvaja za sport, ali činjenica je da je to nedovoljno te da će pokušati iznaći dodatna sredstva u cilju obezbjeđenja veće finansijske potpore klubovima koji se takmiče u višem rangu.

Premijer Emir Oković, uz čestitke na ostvarenim rezultatima, istaknuo je da će Vlada BPK u saradnji sa Općinom Goražde u ovoj godini iznaći mogućnost rješavanja jednog od gorućih problema kada je riječ o obezbjeđenju uslova za razvoj sporta, a to je zagrijavanje Gradske dvorane.

Uz zahvalnost na današnjem prijemu predstavnici muškog rukometnog kluba i odbojkaškog kluba predložili su predstavnicima Vlade da uz razgovor sa društveno odgovornim privrednim subjektima s područja BPK pokušaju zajednički unaprijediti finansijsko stanje kroz sponzorstvo.

Obzirom da odbojkašice pionirke sutra putuju na završnicu državnog prvenstva gdje će sa još dvije ekipe pokušati izboriti neku od medalja, poželjeli su im mnogo sreće i sportskog uspjeha.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.