• OBJAVLJENO: 25.05.2016.
Pripreme za 14. redovnu sjednicu Skupštine
Zasjedala Ustavna i zakonodavno-pravna komisija Skupštine BPK-a Goražde

IMG_4983

Na danas održanoj sjednici, Ustavna i zakonodavno-pravna komisija Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde razmatrala je materijale koji su uvršteni u prijedlog dnevnog reda za 14. redovnu sjednicu Skupštine.

Komisija je razmatrala Prijedlog zakona o dopunama Zakona o pravima osoba koje se iz Bosansko-podrinjskog kantona Goražde vraćaju u mjesto prijeratnog prebivališta (skraćeni postupak), te utvrdila da postoji pravni osnov za donošenje ovog zakona.

Razmatran je i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Statut JU Zavod zdravstvenog osiguranja BPK-a Goražde, te je konstatovano da postoji pravni osnov za donošenje ove odluke.

Nakon što je utvrdila da postoji pravni osnov za utvrđivanje Nacrta zakona o poticanju zapošljavanja u BPK Goražde, Komisija je u raspravi o pojedinostima o ovom nacrtu dala nekoliko sugestija i mišljenja, o kojima bi se trebala očitovati Skupština BPK-a Goražde.

Komisija je utvrdila da postoji pravni osnov i za utvrđivanje Nacrta zakona o prijavljivanju, porijeklu i kontroli imovime izabranih i imenovanih dužnosnika i savjetnika i prevenciji i koordinaciji borbe protiv korupcije u BPK Goražde, te je konstatovala da je prije razmatranja ovog nacrta na sjednici Skupštine potrebno pribaviti mišljenja Vlade i nadležnih ministarstava.

Uz članove Komisije, sjednici su prisustvovali i ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Damir Dučić, predstavnici JU Zavod zdravstvenog osiguranja,  kao i volonteri koji su u okviru “9. socijalnog dana” bili raspoređeni u Ministarstvu za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice.

IMG_4981

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.