• OBJAVLJENO: 03.06.2016.
Dan Osnovne škole „ Hasan Turčalo Brzi“ (Ilovača - Goražde)
„ ŠKOLA – RIJEČ KOJA SRCE IMA“

Dan skole Ilovaca

Rečenica iz naslova na najbolji način ilustruje sve što je vezano za Osnovnu školu „ Hasan Turčalo Brzi“ iz Ilovače ( Općina Goražde). Škola čiji su zaposlenici i đaci bogatim programom proslavili dan ove ustanove široko je otvorila srce brojnim gostima i žiteljima Ilovače na svečanosti organizovanoj ovim povodom. Među njima je bila i Elza, kćerka heroja ovog kraja, po kome škola u Ilovači i nosi ime.

Ni iznenadna kiša nije spriječila nasmijane djevojčice i dječake da nas obraduju pjesmom, skečevima, igrom, porukama o Bosni i Hercegovini, domovini koju vole, o školi koju nose u srcima.
Ovom su prilikom ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Damir Žuga i načelnik Općine Goražde, dr.sci Muhamed Ramović uputili čestitke povodom dana škole i uručili nagrade đacima koji su imali najuspješnije literarne i likovne radove na temu „ Škola – riječ koja srce ima“.

Dan skole Ilovaca 18

Proglašeni su ponosi generacije – učenici Haris Smajović i Aida Kovač, te učenica generacije Aida Šuman. Njima je priznanja uručio Šemso Aganspahić, direktor škole.

Osnovna škola „ Hasan Turčalo Brzi“ sa područnim školama u Osanici, Rešetnici, Brzači i Kraborišu broji 110 đaka a po rezultatima u obrazovnim i drugim takmičenjima spada među najuspješnije, ne samo u Bosansko podrinjskom kantonu.

K.Sl.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.