• OBJAVLJENO: 22.07.2016.
U susret XIX Internacionalnom festivalu prijateljstva Goražde 2016

gorazde_festival_1815

U Goraždu će se od 01. do 06. avgusta održati  XIX  Internacionalni „Festival prijateljstva“ Goražde 2016. Ovaj Festival predstavlja jednu od najznačajnijih manifestacija ovog karaktera u regionu.

U proteklih  osamnaest godina, u okviru festivalskih zbivanja, u oblastima muzike, književnosti, pozorišta, filma, likovne umjetnosti, stvaralaštva o djeci i za djecu, promocije tradicije i starih zanata, u Goraždu se brojnoj publici predstavilo nekoliko hiljada umjetnika iz cijelog svijeta.

U okviru ovogodišnje manifestacije koja promovira i prakticira najviše vrijednosti ljudskog roda razumijevanja i prijateljstva među ljudima, u Goraždu će se susresti umjetnici iz više zemalja svijeta.

I ove godine, organizator Festivala, goraždanski Centar za kulturu pod pokroviteljstvom Općine i Bosansko podrinjskog kantona Goražde, čini sve da manifestacija bude što bolje pripremljena, sadržajno fokusirana na propagiranje amaterskog umjetničkog djelovanja i na što veći broj mladih ljudi koji će uzeti svoje učešće na ovoj manifestaciji – ističu organizatori Festivala.

PROGRAM XIX INTERNACIONALNOG FESTIVALA PRIJATELJSTVA GORAŽDE 2016

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.