• OBJAVLJENO: 23.08.2016.
Zbog samovoljnog napuštanja poslanika
Prekinuta tematska sjednica Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde

14111945_10210158683552455_1107418883_n

Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je započela tematsku sjednicu o temi “Obrazovanje, kultura i mladi u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde”. Sjednici su prisustvovali i poslanici u Domu naroda i Predstavničkom domu Parlamenta FBiH , predstavnici obrazovnih ustanova kao i predstvanici udruženja koja okupljaju mlade s područja našeg kantona.

Nakon niza predloženih mjera o poboljšanju obrazovnog sistema od strane poslanika, prije izjašnjavanja o predloženim zaključcima, predsjednica Kluba poslanika SDA Alma Delizaimović zatražila je pauzu, nakon koje Skupština nije mogla nastaviti s radom zbog nedostatka kvoruma.

Predsjedavajuća Skupštine BPK Goražde Aida Obuća u skladu sa poslovnikom Skupštine prekinula je sjednicu, te iskazala nezadovoljstvo samovoljnim napuštanjem sjednice od strane poslanika obzirom da je sjednica na kojoj se intezivno radilo trajala nešto više od četiri sata. Takođe, ovom prilikom izrazila je razočarenje ovakvom odlukom poslanika iz razloga što je bilo toliko dobrih prijedloga i zaključaka o kojima se Skupština nije očitovala, te istaknula da je radno vrijeme poslanika od osam do šesnaest časova.

Sjednicu Skupštine BPK Goražde samovoljno su napustili poslanici: Suad Došlo, Emir Frašto, Edita Velić, Neno Zuko, Asim Radeljaš, Nedim Muharem, Jasmin Haznadar, Rasim Mujagić i Salko Obhođaš.

O nastavku tematske sjednice javnost će biti blagovremeno obavještena.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.