• OBJAVLJENO: 19.09.2016.
Otvorena izložba ratnih eksponata budućeg Zavičajnog muzeja

15

Simboličnim presjecanjem vrpce danas je u Centru za kulturu svečano otvorena izložba ratnih eksponata  budućeg Zavičajnog muzeja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Vrpcu su između ostalih presjekli, premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković, ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga, načelnik općine Goražde Muhamed Ramović i glavni menadžer BMC Bahraina Seen Jaberi.

Istaknuto je da u muzeju trenutno ima preko trideset eksponata i da će se u narednom periodu raditi na njihovom proširenju, te da svoj doprinos u prikupljanju eksponata mogu dati svi građani ovog grada.

6

„Drago mi je što smo upriličili otvorenje muzeja ratnih eksponata u perodu 1992-1995. godine baš na Dan općine Goražde. Zavičajni muzej je jedno bogatstvo i ovo je tek početak njegove realizacije. Vjerujem da će ovaj muzej biti sadržajno još bogatiji ratnim eksponatima i da će građani dati doprinos tako što će donijeti ono što privatno imaju“ – riječi su načelnika općine Goražde Muhameda Ramovića.

Ono što se u narednom periodu očekuje jeste i arheološka postavka prikupljenih eksponata.

Izložbom ratnih eksponata predstavljena je svojevrsna priča nemilih događaja koji su zadesili naš grad i njegovo stanovništvo u periodu 1992-1995. godine.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.