• OBJAVLJENO: 28.10.2016.
Uz pomoć Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice
Saniran lokalni putni pravac Živojevići – Šovšići

 

img_1124

Usljed elementarnih nepogoda i dugogodišnjeg neodržavanja putnog pravca Živojevići – Šovšići, ovaj putni pravac, u dužini od 2.200 metara, bio je nekoliko mjeseci neprohodan, što je za 15 porodica povratnika u selo Šovšići predstavljalo veliki problem.

S ciljem rješavanja ovog problema, Ministarstvo za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice podržalo je sanaciju ovog dijela puta finansijskim sredstviima u iznosu od 1.500 KM dok su i stanovnici dali svoj doprinos, kako finanansijski, tako i ličnim radom.

Izvođač radova bila je firma „Okac“ d.o.o. Goražde koja je sanirala ovaj putni pravac i najkritičnija mjesta nasula tamponom.

Tim povodom, ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Damir Dučić i predsjednik Regionalnog urada za povratak u jugoistočnu Bosnu Muhamed Bukva danas su,  u prisustvu predstavnika izvođača radova, posjetili stanovnike ovog sela kako bi se uvjerili u prohodnost ovog putnog pravca.

U razgovoru sa stanovnicima konstatovano je da još uvijek postoji potreba za nasipanjem određenih dijelova puta, ali je istaknuto da se stanovnici već sada organizuju da to urade početkom proljeća naredne godine.

Ovom prilikom stanovnici sela Šovšići uputili su riječi zahvalnosti Vladi BPK-a Goražde, Ministarstvu za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice, kao i izvođaču radova na pomoći koja im je pružena kako bi se postigla prohodnost ovog putnog pravca.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.