• OBJAVLJENO: 20.12.2016.
Zasjedao Kantonalni štab civilne zaštite BPK Goražde
Razmatrana informacija o realizaciji utroška sredstava utvrđenih u godišnjem planu

1

Na  4. redovnoj sjednici Kantonalnog štaba civilne Bosansko-podrinjskog kantona Goražde koja je održana juče, razmatrana je Informacija o realizaciji utroška sredstava utvrđenih u godišnjem planu korištenja sredstava, ostvarenih po osnovu posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća za 2016.godinu te Informacija o izvršenom inspekcijskom nadzoru Federalne uprave civilne zaštite u oblasti zaštite i spašavanja i zaštite od požara, s prijedlogom mjera o otklanjanju utvrđenih nedostataka i nepravilnosti.

Što se tiče realizacije godišnjeg plana korištenja sredstava donesen je zaključak da Kantonalna uprava civilne zaštite do kraja 2016.godine izvrši nabavku uniformi za uposlenike Uprave i članove štaba te da da što prije donese novi godišnji plan u cilju nabavke stalnih sredstava, pri čemu treba uzeti u obzir potrebe službi civilne zaštite općina u sastavu BPK Goražde.

Kada je riječ o otklanjanjanju nedostataka i nepravilnosti utvrđenim inspekcijskim nadzorom, donešen je zaključak da se pristupi njihovom otklanjanju.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.