• OBJAVLJENO: 26.12.2016.
Kantonalni štab civilne zaštite
Prijem za nagrađene učenike i predstavnike OŠ „Ustikolina“

12

U organizaciji Kantonalnog štaba civilne zaštite, danas je održan prijem za učenike OŠ „Ustikolina“ iz Ustikoline koji su osvojili drugo mjesto na Federalnom takmičenju o temi „Upozoravanje na opasnost od mina.“

Uz članove Kantonalanog štaba civilne zaštite kojim predsjedava Aida Obuća i predstavnike OŠ „Ustikolina,“ prijemu su prisustvovali i predstavnici Vlade BPK-a Goražde predvođeni premijerom Emirom Okovićem te predstavnici Crvenog križa BPK-a koji je organizator ovog takmičenja na kantonalnom nivou, na kojem je OŠ „Ustikolina“ zauzela prvo mjesto.

Predstavnici Štaba civilne zaštite i Vlade BPK-a Goražde uputili su iskrene čestitke učenicima OŠ „Ustikolina,“ te im poželjeli puno sreće na predstojećem državnom takmičenju koje će se održati u aprilu 2017. godine.

6

– Kao članovima Kantonalnog štaba civilne zaštite bilo nam je veoma drago i bili smo obradovani tim uspjehom, više iz razloga što se u okviru vannastavih aktivnosti djeca žele baviti tom problematikom. Znamo kolika je opasnost od mina i svakodnevno na tu opasnost treba ukazivati. To je jako dobro da su mlade generacije svjesne te opasnosti i da oni žele da poboljšaju stanje i svijest kada je u pitanju borba i opasnost od mina – kazala je Aida Obuća.

Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport  Damir Žuga iskazao je posebno zadovoljstvo zbog ovog uspjeha, te istakao da je ovo još jedan zapažen rezultat učenika iz BPK-a Goražde na takmičenjima koja se organizuju na višim nivoima.

4

Nagrađenu ekipu OŠ „Ustikolina,“ u čijem sastavu su bili učenici 7. razreda ove škole Lejla Borović, Enis Džemidžić i Anes Delić, predvodio je nastavnik vjeronauke Mersudin Šišman.

– Što se tiče takmičenja, nismo imali pritisak, radili smo kroz igru, bili smo ambicioni, vjerovali smo u sebe i uspjeh je sam po sebi došao – kazao je član ekipe Enis Džemidžić.

Ovo takmičenje organizuje se već osamnaestu godinu zaredom u sklopu Nedjelje svjesnosti  o postojanju mina, koja se obilježava u mjesecu decembru s ciljem podizanja svijesti o minama i opasnosti od mina.

 

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.