• OBJAVLJENO: 06.03.2017.
Na takmičenju u Gradačcu učenici SSŠ „Džemal Bijedić“ osvojili drugo mjesto i specijalnu nagradu žirija
Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport upriličio prijem za nagrađene učenike i direktora škole

IMG_4205

I ove godine učenici Srednje stručne škole „Džemal Bijedić“ iz Goražda uzeli su učešće na takmičenju „Gastro provincija u pozadini“ koje se već četvrtu godinu zaredom povodom Međunarodnog dana palačinaka održava u Gradačcu, gdje su ostvarili odlične rezultate.

Takmičenje je održano 28.02.2017.godine, na kojem su učenici ove škole osvojili drugo mjesto u pravljenju palačinaka i posebno priznanje od strane žirija za najinovativniji palačinak.

Tim povodom, danas je ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Damir Žuga upriličio prijem za nagrađene učenike, kojem je prisustvovao i direktor škole Admir Kurtović. Uz čestitke učenicima na postignutim rezultatima, ministar je obećao podršku u njihovom daljem radu i takmičenju.

Ove godine na takmičenju su učestvovali i članovi Udruženja kuhara Orahovica iz Hrvatske, tako da je ovo takmičenje poprimilo međunarodni karakter. Na takmičenju u Orahovici koje će se održati 31.03.2017.godine, Srednju stručnu školu „Džemal Bijedić“ iz Goražda će predstavljati Ajdin Šuman.

Podsjetimo, prošle godine učenici ove škole na ovom takmičenju su ostvarili najbolje rezultate osvojivši prvo mjesto i specijalnu nagradu za najukusniji palačinak.

IMG_4217

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.